Kotlina bude mít v muzeu svou expozici

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Po čtyřech letech se ve výstavním sále Městského muzea Sedlčany opět představí Veterán klub Sedlčany, tentokrát výstavou s názvem Pokrok nezastavíš aneb Motorismus dříve a dnes. Výstava nabídne návštěvníkům srovnání několika motoristických odvětví, sportů, předmětů a doplňků vždy z doby minulé a současné. Zahájení výstavy se uskuteční v sobotu v pravé poledne v rámci doprovodného programu slavností Rosa.

Výstava sedlčanského Veterán klubu – foto: Ladislav Havel

Součástí bude také sobotní prezentace exponátů větších rozměrů na náměstí T. G. Masaryka, kde Veterán klub Sedlčany pořádá již sedmý ročník výstavy historických vozidel. Návštěvníci budou moci porovnat osobní automobil, autobus, traktor, hasičský vůz, policejní motocykl, karavan a mnoho dalších dopravních prostředků vždy v jejich historické a dnešní podobě.

Expozice Sedlčanské kotliny v muzeu – foto: Městské muzeum Sedlčany

„Program dne doplní slavnostní otevření nové části stálé expozice sedlčanského muzea, která připomene areál Sedlčanské kotliny. Tuto událost si nenechají ujít a naše pozvání přijali M. Souček, E. Krajčovič, K. Pilař, A. Baborovský, J. Falta, J. Churavý a mnoho dalších motokrosových legend šedesátých a sedmdesátých let. Proběhne též jejich autogramiáda a představení nové knihy Miloslava Součka Srdcové Eso,“ uvedl ředitel sedlčanského muzea David Hroch.