Sezona se fotbalistům Tatranu vydařila

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – V šestadevadesátileté historii fotbalového klubu dosáhli současní fotbalisté Tatranu v sezoně 2016/2017 zatím svého největšího úspěchu. A mužstvo mělo v Divizi skvělý závěr sezony, když dokázalo v pěti posledních zápasech vyhrát. To jej v druhém soutěžním ročníku působení ve čtvrté nejvyšší fotbalové soutěži ČR posunulo na konečné  páté místo ve skupině A. Dařilo se také jak Béčku dospělých (5. místo v 1.B třídě skupiny E), tak také Céčku (2. místo ve III. okresní třídě). Velká spokojenost zavládla v Sedlčanech také v dorosteneckých týmem, starší i mladší dorostenci Tatranu postoupili do Divize (starší dorost z 2. místa, mladší z 1. místa).

„Přestože druhý rok bývá složitější, tak naše A mužstvo zvládlo sezonu na jedničku. Kdo se o to zasloužil? Na výborném výsledku má podíl celé mužstvo v čele jistoty v naší brance, kapitánem mužstva Pavlem Capouchem,“ řekl vedoucí A mužstva Jiří Voráček a dodal: „Dík patří i výboru oddílu kopané, který se v rámci svých možností snažil vytvořit co nejlepší podmínky pro fungování klubu. Nesmíme také zapomenout na naše skvělé fanoušky, kteří nás podporovali jak doma tak venku a mají rovněž na výborném výsledku svůj podíl.“

Nejlepším střelcem A mužstva Tatranu se v uplynulé sezoně stal Němec s jedenácti vstřelenými brankami. Senft dal devět gólů, Kdolský a Soldát se trefili pětkrát, třikrát skórovali Haas, Dvořák Michael a Hájek. Nejtrestanějším hráčem byl Vystyd s jednou červenou a deseti žlutými kartami. Předčasně do sprch poslali rozhodčí v této sezoně také Brotánka a Čejdu. Sedm žlutých kret má na svém kontě Němec, šest Kvěch, s pěti žlutými kartami ukončili sezonu Brotánek, Haas a Řehák. „Fanoušky vždycky zajímá, kdo z mužstva odchází, nebo přichází. Zatím je jistý odchod jen asistenta trenéra Petra Matouška,“ informoval Jiří Voráček.