Trhovců dorazilo o dost méně než zjara

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Něco málo přes dvě desítky stánků, pultů a volných stání prodejců, poměrně málo nakupujících lidí, fronta na brambory, zatažená obloha a studený vítr. Tak nějak vypadal ve zkratce druhý letošní farmářský trh na náměstí TGM v Sedlčanech.

Červnový farmářský trh – foto: Ladislav Havel

Ze stánků převládaly na náměstí ty s pečivem a cukrářskými výrobky, další prodejci pak nabízeli koření, masné i sýrové výrobky, vonné oleje, dekorační voskové výrobky, česnek, různé sazenice, květiny a bylinky, jarní ranou zeleninu včetně na červen neskutečně velké mrkve a patrně též dovozového květáku.

Prodej brambor z Nedrahovic – foto: Ladislav Havel

Největší zájem byl tradičně o brambory z nedrahovické rodinné farmy, zcela však chyběl slibovaný prodej jahod. Pár stánků pouze nabízelo občerstvení, farmářský pultík tu také měla kozí farma z blízkých Kňovic. Tradičním zpestřením trhu pak bylo vystoupení souboru ZUŠ Sedlčany a folklórních souborů z Kamýku nad Vltavou.

Folklórní vystoupení – foto: Ladislav Havel

Další farmářské trhy proběhnou v Sedlčanech až po prázdninách, a to v sobotu 16. září a krátce před Vánoci 16. prosince. Podobně tomu bude i v případě trhů v nedaleké Prčici. Podzimní trh se tam uskuteční na Vítkově náměstí 30. září, adventní pak 2. prosince.