Kam o tomto víkendu? Kde se pobavit?

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANSKO – Třetí červnový víkend klepe na dveře, nejvyšší čas přemýšlet kam vyrazit. Fotbaloví fanoušci asi už zjistili, že poslední divizní mistrák této sezony nehraje Tatran Sedlčany tradičně v neděli, ale už v pátek. Z regionálních kin nabízí to sedlčanské v pátek americko-čínskou fantazii ‚Velká čínská zeď‘, sedlecké kino zvolilo na páteční večer českou romantickou komedii ‚Pohádky pro Emu‘. Když už jsme u těch kin, tak se podíváme, co dává sedlčanský biograf v sobotu: je to česká komedie ‚Špunti na vodě‘.

Sobotní dopoledne zve na sedlčanské náměstí TGM, kde se konají další ‚Farmářské trhy‘. Ty jarní se vyvedly, takže je předpoklad, že návštěvníci si opět přijdou na své a pěkné počasí vydrží. Pohodové odpoledne se nechá prožít při ‚Oslavě svátku svatého Víta‘ ve Vítkově pivovaru v Prčici (který mimochodem najdete v Sedlci). Na programu budou kromě hojnosti jídla a pití také středověké rytířské hry. Navečer pak můžeme vyrazit do Vojkova, kde v místním špejcharu uvede Divadelní spolek Oujezdáček komedii ‚Natěrač‘.

Nedělní dopoledne se může nést ve znamení návštěvy hradu ve Vysokém Chlumci, kde proběhne ‚Slavnost Těla a Krve Páně‘. Komu se nebude chtít na hrad, může se dole v podhradí svést na kolotoči, neboť se tu koná tradiční pouť. Pouťové koláče zavoní v neděli také ve Štětkovicích a v Nechvalicích. Odpoledne máme na vybranou: pokud máme psa, můžeme vyrazit na Monínec a zúčastnit se akce ‚Monínec patří psům‘. Pokud psa nemáme, ale máme rádi dechovku, tak našim cílem bude sedlčanský park Pod duby v Nádražní ulici, kde koncertuje rožmitálská Venkovanka.