Kam o tomto víkendu? Kde se pobavit?

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANSKO – Blíží se víkend, nejvyšší čas se rozhodnout, jak jej prožijeme. Pokud třeba návštěvou kina, tak sedlčanské uvádí v pátek romantické válečné drama ‚Na mléčné dráze‘, v sobotu italský film ‚Naprostí cizinci‘ a v neděli odpoledne pro děti hraný film ‚Pohádky pro Emu‘. Sedlecký biograf dává v pátek odpoledne a večer animovaný film ‚Hledá se Dori‘. V petrovickém obecním domě místní ochotníci reprízují v pátek a v sobotu Gogolovu komedii ‚Revizor‘.

Do divadla můžeme vyrazit  v sobotu i v Sedlčanech, benešovský ochotnický Divadelní spolek deFormace přijede do kulturního domu s detektivní komedií ‚Chladnější než obvykle‘. Ještě předtím mohou shlédnout milovníci koníčků na louce poblíž Vysokého Chlumce ‚Ukázky vytrvalostní soutěže na pony‘. Stejně tak je možné dopoledne vyrazit do areálu sedlčanského učiliště v Bezručově ulici na v pořadí třetí ‚Školní jarmark‘. Zajímavý program připravil na sobotní odpoledne také Váchův špejchar v Drážkově, kde proběhne ‚Listování v knize Kluk, co se koupal s piraňami‘. Příznivci folku nejspíš neodolají a vyrazí za humna do přírodního divadla na Konopišti, kde po celý den probíhá tradiční ‚Folkový kvítek‘. 

Nedělní odpoledne patří v sedlčanském parku Pod Duby tradičně dechovce. Tentokrát milovníkům dechovky k poslechu zahraje Vranovka z Benešovska. V sedleckém divadelním sále v tu dobu budou malí diváci s napětím sledovat známou pohádku Boženy Němcové v podání příbramské divadelní společnosti Za2 ‚O statečném Mikešovi‘. Zkrátka nepřijdou v neděli ani příznivci fotbalu, v krajské 1.B třídě hostí sedlčanské béčko mužstvo AFK Loděnice, sedlecko-prčičtí fotbalisté si to o body rozdají s Maršovicemi a na hřišti v Petrovicích přivítá místní tým fotbalisty z Kosoře.