O vítězi zápasu rozhodly pokutové kopy

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Na stadionu Tatranu Sedlčany se v neděli 7. května hrálo poslední utkání 24. kola fotbalové Divize skupiny A. Domácí Tatran v něm hostil předposlední celek průběžné tabulky, mužstvo FK Slavoj Český Krumlov. Na podzim Tatran v Krumlově „s odřenýma ušima“ vyhrál 3:2, odveta se ani tentokrát neobešla bez nervů na obou stranách. Gólu ze hry se však žádná strana nedočkala. Následovaly pokutové kopy, z nichž hned ten první šel do břevna, všichni ostatní exekutoři už byli úspěšní.

Domácí hned od prvních minut hry zatlačili soupeře na jeho polovinu a ve 4. minutě si vypracovali Haasem první šanci. Další příležitost ke skórování měli domácí v 9. minutě, ale jak Senft, tak i následně Hájek brankáře hostů nepřekonali. Soupeř postupem času hru vyrovnal, takže i gólman Tatranu Capouch mohl mezi 15. až 20. minutou předvést své kvality. V 21. minutě postupoval Senft středem na branku, ale zbytečně se brzy ukvapil a poslal z 20 metrů slabou střelu na branku hostů. Obrovskou šanci si vypracovali hosté po přímém kopu v 26. minutě, ale dva nabíhající hráči minuli před Capouchem míč. O dvě minuty vypálili hosté další tvrdou střelu z přímého kopu, kterou ještě před Capouchem jeden z hráčů tečoval, naštěstí však mimo tyče. V dalších minutách se hra především zásluhou hostů přitvrdila, rozhodčí však všechny fauly zatím řešil domluvou. Domácí zahrozili v 33. minutě, ale střela Dvořáka šla nad. V 42. minutě zahodil po předchozí narážečce další čistou gólovou šanci Haas.

Do druhého poločasu šli domácí fotbalisté s odhodláním vstřelit gól, jenže jim nevycházela přesná finální přihrávka. Když se snažili rozehrávat vzduchem naráželi na výškovou převahu hostů. Pokud se přesto dostali před krumlovskou branku, dost trestuhodně zahazovali i ty nejvyloženější šance. Hosté vycítili šanci a tak v 64. minutě musel před dobíhajícím hráček hostů zachraňovat dlouhým odkopem brankář Capouch. V 67. minutě dostal zcela volný Haas přesný centr zprava, ale gólman hostů přihrávku vystihl. V následné minutě se vyznamenal Capouch, když vytáhl tvrdou střelu hostů směřující do šibenice na roh. Další šanci si hosté vypracovali v 71. minutě, ale volný hráč před Capouchem hlavičkoval nad. O minutu později kopali domácí roh, ale ani z něho nic nevytěžili. V 73. minutě se Hájek prokličkoval zprava až před brankáře, ale ani z této příležitosti gól nepadl. Posledních deset minut utkání bylo už hodně nervózních. V 87. minutě musel nadvakrát zachraňoval ve vápně před dobíhajícím hráčem gólman Capouch. Hlavní rozhodčí nenastavil ani minuty a tak následovaly pokutové kopy. Hned první z kopačky hostů šel do břevna, z domácích hráčů (Vystyd, Brotánek, Řehák,Senft, Kdolský) všichni proměnili.

  Šancí na góly měl domácí Tatran v první půli dost. Nedokázal je ale využít a prohrál
Tatran Sedlčany – FK Slavoj Český Krumlov
1:0 (0:0) np.
Góly:
Žluté karty: 65. Čejda, 78. Vystyd – 36. Beránek, 86. Mravec, 90. Babka
Sestava Tatranu: Capouch – Vystyd, Řehák, Brotánek, Repetný (40. Čejda) – Kdolský, Dvořák (81. Kvěch), Hájek, Soldát (69. Sirotek) – Senft, Haas (69. Valenta)
Rozhodčí: Šťastný – Hanousek, Krupa
Diváků: 627