Hattrick Dřížďala poslal Tatran do kolen

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Fotbalová Fortuna Divize skupiny A pokračovala o předposledním dubnovém víkendu už svým 22. kolem. Většina zápasů tohoto kola se opět hrála v sobotu, přitom na nedělní odpoledne tak zbylo pouze utkání Tatranu Sedlčany s mužstvem 1.FC Karlovy Vary. Sedlčanští fotbalisté přivítali v neděli 23. dubna druhý celek tabulky na svém domácím stadionu. Na podzim s tímto favoritem soutěže jasně prohráli 0:3, když zcela neškodný Tatran zachránil od daleko vyšší porážky gólman Capouch. Karlovarské Buldoky v odvetném utkání motivovala především sobotní domácí prohra Čížové, v případě vítězství v Sedlčanech by se opět posunuli na čelo skupiny. To se jim nakonec především zásluhou hattricku Dřížďala podařilo.

Karlovy Vary začaly utkání opatrně ze zajištěné obrany, aktivnějším domácím chyběl v útoku Němec. První větší šanci si Tatran vytvořil v 10. minutě, ale obrana hostů situaci před svou brankou vyřešila. Postupem času hosté ovládli střed hřiště a byli častěji u míče. Domácí sázeli na brejky, těm však chyběla přesnost a také absence Němce na levé straně byla až příliš znát. Tlak Buldoků dál sílil, ale jejich nápor otupil v 33. minutě domácí Soldát, když z velkého vápna prostřelil po zemi obranu hostů i karlovarského gólmana. Radost domácích fanoušků však netrvala dlouho, hosté v 36. minutě zásluhou Dřížďala srovnali skóre. V 42. minutě si na přesnou přihrávku do vápna naběhl opět Dříždal, proti němu vyběhl gólman Capouch, ale hostující hráč stačil poslal míč pod jeho tělem podruhé do brány. Minutu před koncem poločasu se vyznamenal hostující gólman, když dokázal tvrdou střelu Repetného vytáhnout na roh.

Po přestávce, kterou vyplnilo vystoupení členek tanečního klubu Slimka, vyvinuli domácí v úvodu druhého poločasu tlak na soupeřovu branku, ale chybělo jim zakončení. Skóre se nezměnilo ani po přímém kopu Tatranu v 53. minutě, kdy po střele z 18 metrů gólmanem vyražený míč nedokázali dostat domácí nadvakrát zblízka do sítě. Tlak domácích sílil, v 63. minutě to byl opět hostující gólman, který vytáhl další tvrdou střelu na roh. Pak však přišla 66. minuta a faul domácích na velkém vápně. Rozhodčí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu, k míči se postavil Dřížďal a s přehledem penaltu proměnil. Sympatické na domácích bylo, že se nepoložili a dál se snažili výsledek korigovat. Před brankou hostů jim však chybělo víc klidu, fotbalového štěstí a podle sedlčanských fanoušků také přízně hlavního rozhodčího. V 84. minutě se přece jen domácí gólu dočkali, na rozdíl jedné branky snížil Senft. Víc už domácí nestihli, zkušení hosté si pro ně důležité tři body pohlídali. Navíc v nastaveném čase přidal hostující Krlička po sólu čtvrtý gól, když obešel daleko do pole vysunutého gólmana Capoucha.

  Fotbalisté Tatranu Sedlčany dali Kutné Hoře první jarní gól a domů přivezli tři body
Tatran Sedlčany – 1.FC Karlovy Vary
2:4 (1:2)
Góly: 33. Soldát, 84. Senft – 36., 42. a 68. Dřížďal, 91. Krlička
Žluté karty: – 75. Staněk, 85. Dvořák, 92. Krlička
Sestava Tatranu: Capouch – Vystyd, Řehák, Brotánek, Repetný – Kdolský, Dvořák (78. Čejda), Hájek (82. Sirotek), Soldát – Senft, Haas (83. Krůta)
Rozhodčí: Stieber – Novotný, Svoboda
Diváků: 320