Anketa: Potůček vede, má již 301 hlasů

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Necelé dva týdny trvající anketa, ve které se lidé mohou vyjadřovat k umístění nového Rákosníčkova hřiště, se přehoupla do své druhé poloviny. Do sobotního rána 8. dubna se do ankety (neplatné hlasy nepočítaje) zapojilo v facebookové skupině zatím přes tři stovky hlasujících, přičemž hlavní slovo v anketě má převážně ženská část populace. Na celé čáře zatím vítězí ty ženy, jenž chtějí mít hřiště téměř v centru města, tedy v lokalitě na Potůčku (301 hlasů). Pro postavení hřiště v lokalitě Háječek je pouhopouhých 33 hlasujících.

Rákosníčkovo hřiště – foto: společnost Lidl

Přitom podle facebookových komentářů hlasujících není ani jedna lokalita ideální. V případě Potůčku vadí blízkost poměrně frekventované komunikace, pokuřující mládež z nedalekého internátu a také pejskaři, jejichž miláčci za sebou nechávají „pozdravy“. V případě Háječku jsou v komentářích podobné názory (vandalství, občas bujné akce teenagerů, blízkost silnice a rychle jezdící auta ve směru na Příčovy).

Anketa končí ve čtvrtek 13. dubna. Hlasovat se dá kromě Facebooku také prostřednictvím hlasovacích lístků, které jsou k mání jak na radnici v Regionálním informačním středisku tak i v Městské knihovně, nebo zasláním e-mailu na adresu ris@mesto-sedlcany.cz, kdy je nutné uvést do zprávy požadovaná data: jméno a příjmení + číslo vybrané lokality, a předmět rakosnicek bez diakritiky.