Jak od 1. 4. do Prahy poradí informátoři

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANSKO – Systém Pražské integrované dopravy se brzy rozšíří do dalších 49 měst a obcí Středočeského kraje o šestnáct nových autobusových linek. Už od 1. dubna tak bude možné ze Sedlčanska na jednu jízdenku cestovat vlakem, autobusem i městskou dopravou do i po Praze.Do jednoho integrovaného systému budou zapojeny také vlaky včetně rychlíků na trasách Praha – Nymburk – Poděbrady a Praha – Benešov. K informování cestujících ze Sedlčanska poslouží kromě jiného i informátoři, kteří budou přítomni na autobusovém stanovišti v Nádražní ulici.

„Cestující si mohou vybrat mezi jednorázovými papírovými jízdenkami nebo předplatními kupony na měsíc nebo čtvrtletí, které mohou výhodně kombinovat s kupony pro Prahu. Cestující získají díky integraci také lepší návaznosti mezi jednotlivými spoji,“ uvedl náměstek primátorky a radní hl. m. Prahy pro oblast dopravy Petr Dolínek. „S předplatními kupony pak výrazně ušetří zejména při každodenním dojíždění do školy či za prací,“ dodal radní Středočeského kraje pro oblast dopravy František Petrtýl. Zároveň budou moci cestující od 1. dubna s jednou jízdenkou libovolně kombinovat železnici i regionální autobusy.

Na Sedlčansku budou integrovány linky Praha – Sedlčany a další regionální spoje vyjíždějící ze Sedlčan. „Aby byli cestující o nových jízdních řádech a změnách cen jízdného dobře informováni, rozvážíme v těchto dnech tisíce informačních letáků s jízdními řády do jednotlivých měst a obcí i autobusovým a železničním dopravcům. Před samotnou změnou i v první pracovní den po změně jízdních řádů budou v terénu naši informátoři, kteří poradí s cestováním přímo na místě,“ doplnil ředitel ROPID Petr Tomčík. Kompletní informace lze také získat na www.ropid.cz/integrace2017.

Autor/zdroj: Středočeský kraj