Na čerpací stanici přijel muž se sekerou

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

OBORY – Scéna jako z detektivním seriálu se naskytla zaměstnancům a některým zákazníkům čerpací stanice v Oborách. V pondělí 13. března sem po osmé hodině večerní přijel řidič s vozidlem značky Audi. Do prostor benzínky vjel však v protisměru, zajel až k hlavnímu vstupu do budovy, vůz ponechal nastartovaný a šel něco hledat do zavazadlového prostoru. Obsluha ho následně vyzvala, aby automobil přeparkoval.

Motorista však náhle vytáhl z kufru auta velkou sekeru a začal s ní nekoordinovaně máchat ve vzduchu. Pracovníci čerpací stanice se v obavě o svůj života a zdraví okamžitě v objektu uzamkli a vytočili linku 158. „Muž poté se sekerou v ruce zmateně procházel mezi stojany, byl značně neklidný, neustále se rozhlížel, měl zvláštní výraz v obličeji a povídal si sám pro sebe. Ohrožoval také vozidla, které odsud odjížděla. Daného výjevu se všimli i kolem projíždějící řidiči, kteří neváhali zavolat na tísňovou linku,“ uvedla ve středeční tiskové zprávě policejní mluvčí Monika Schindlová.

„Přivolaná hlídka nakonec musela použít donucovací prostředky, a to hrozbu namířenou střelnou zbraní, protože dotyčný svého jednání nechtěl zanechat. Policistům tvrdil, že ho někdo chce zabít. Jak se následně ukázalo, jednačtyřicetiletý muž byl pod vlivem větší dávky pervitinu. Poté ho příslušníci policie převezli do policejní cely. Dne 13. března mu kriminalisté sdělili obvinění z přečinu výtržnictví a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což stanovuje trestní zákoník až dvouletý pobyt za mřížemi,“ dodala policejní mluvčí.