Mediterra stále nemá lékaře pro internu

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Společnost MEDITERRA-Sedlčany s.r.o. bude nadále pokračovat v hledání lékařů pro obnovení provozu interního oddělení. Zároveň má ale připravit záložní řešení v podobě významného rozšíření interní ambulance. Vyplynulo to ze včerejšího večerního jednání náměstka pro oblast zdravotnictví Martina Kupky (ODS), radní pro oblast sociálních věcí Jaroslavy Němcové (ANO 2011) se starostou Sedlčan Jiřím Burianem (ODS) a zástupci nemocnice, sedlčanského domova pro seniory, představiteli benešovské a příbramské nemocnice a Všeobecné zdravotní pojišťovny.

Společnost MEDITERRA-Sedlčany s.r.o., přerušila provoz interního oddělení tamní nemocnice na konci loňského roku s tím, že není schopna zajistit potřebný počet lékařů. „Středočeský kraj posílil záchrannou službu a zajistil péči v nemocnicích v Příbrami a Benešově. Zároveň ale chceme znát řešení, pokud by se internu nepodařilo obnovit. Za důležité pokládám, aby v takovém případě byla k dispozici do pozdních večerních hodin interní ambulance a rozšířily se další služby,“ řekl po jednání náměstek Martin Kupka.

Společnost MEDITERRA-Sedlčany také účastníky jednání seznámila s kroky, které dosud podnikla pro personální zajištění interny. Přímo, ale i s pomocí personální agentury, oslovila zhruba 130 lékařů. Na hledání pomocí inzerce vynaložila od začátku roku 2016 už víc než jeden milion korun. „Všeobecná zdravotní pojišťovna dala nemocnici čas na hledání lékařů do konce dubna letošního roku. Na vyřešení situace proto už moc dní nezbývá. Rozšířené ordinační hodiny chirurgické a interní ambulance by proto mohly alespoň z části nahradit chybějící zdravotnickou péči,“ uzavřel jednání náměstek pro oblast zdravotnictví Martin Kupka.

Radní pro sociální oblast Jaroslava Němcová na jednání informovala o tom, že se podařilo v Domově seniorů v Sedlčanech rozšířit službu praktických lékařů. „V případě, že by se internu v sedlčanské nemocnici nepodařilo obnovit, budeme usilovat o následná rehabilitační lůžka s tím, že bychom zajistili užší návaznost na akutní péči v příbramské a benešovské nemocnici,“ doplňuje radní Jaroslava Němcová.

  Zametací stroje technických služeb vyrážejí do ulic. Sledujte přenosné dopravní značky!

Autor/zdroj: Středočeský kraj