Kam o víkendu? Na plesy či za sportem

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANSKO – Druhý březnový víkend bude na rozdíl od toho předchozího o něco chladnější, přesto jen s ojedinělými přeháňkami. Tradičně nabídku zahájí sedlčanské kino, které v pátek uvádí polský poválečný příběh řeholnic z benediktinského kláštera, které otěhotněly po znásilnění vojáky Rudé armády „Agnus Dei“. V sobotu je na programu americká animovaná komedie „Buchty a klobásy“, v neděli odpoledne pak pro děti francouzský koprodukční snímek „Já, kocour“. V neděli odpoledne hraje i kino v Kosově Hoře, které uvádí pohádkové pásmo „Kytice pohádek III“.

V pátek, pokud ještě seženete vstupenky, je možné vyrazit večer do sedlčanského muzea, kde se koná tradiční „Večer při svíčkách“. Tentokrát se v něm představí s poutavým povídáním, písněmi známými i neznámými a mnoha překvapivými momenty klavírista Jakub a houslistka Olga Šafrovi. V sobotu jsou na programu také dva plesy, v sedlčanském kulturním domě se koná ples tanečního klubu Slimka, v Osečanech pak pořádají ples dobrovolní hasiči z Křečovic. V sobotu navečer se též rozloučí sedlčanští hokejisté se svými fanoušky a zároveň celou, ne moc povedenou sezonou, utkáním na zimním stadionu, v němž proti nim nastoupí HC Žebrák. Monínec má stále víc jak sedm desítek centimetrů sněhu, takže i tady je možnost si užít lyžování po celý víkend dosytosti. Stejně tak je možné si od pátku do neděle užívat pohárových zápasů hokejového turnaje.

Dvě hodiny po poledni startuje v neděli na zimním stadionu veřejné bruslení. V netradičním době, v neděli od čtvrté hodiny odpolední, začíná v sedlčanském kulturním domě výstava „Zrcadlení“. Jak už název napovídá, jedná se o výstavu kopií děl van Gogha, Gauguina, Moneta a dalších velikánů. Autorkou zdařilých kopií je výtvarnice a pedagožka Jitka Hrubá. A konečně se nabídka akcí dostává k fotbalu, který má o víkendu svou jarní premiéru. Na sedlčanském fotbalovém stadionu uvítají v neděli fotbalisté Tatranu souseda z tabulky, mužstvo SK Klatovy 1898. Na podzim s ním prohráli 0:2, takže odveta bude určitě hodně zajímavá. Navíc doplněná tombolou, ve které každý zakoupený lístek vyhrává.