Při přepadeních neváhala trojice střílet

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

PŘÍBRAMSKO – Ke konci minulého týdne zadrželi příbramští policisté ve spolupráci s kriminalisty z Písku tři osoby ve věku 21 – 39 let, které měly během února spáchat tři loupeže. Na jejich zatčení se podílela i zásahová jednotka.S vidinou rychlého obstarání peněz přepadli začátkem února restauraci v jedné malé obci na Dobříšsku. Dva maskovaní a ozbrojení muži sem vtrhli se slovy, že chtějí peníze. Odnesli si nakonec tržbu ve výši 17 tisíc korun.

foto: Policie ČR

O deset dnů později v nočních hodinách loupili dva ze zadržených, z toho jedna žena, v herně v Milevsku. Dokonce zde z dlouhé zbraně vystřelili do zdi. Finanční obnos byl v obdobné výši. Nejstarší z nich, 39letý muž, sám vběhl dne 21. února s kuklou na hlavě a s dlouhou zbraní v ruce do baru v Příbrami, kde se nacházelo několik hostů. Své přepadení zahájil výstřelem do stropu, poté chtěl po obsluze nandat do igelitové tašky veškeré peníze. V tomto případě šlo již o několik desítek tisíc korun.

„Při domovní prohlídce u něj byly nalezeny zbraně, náboje a bankovky. Kriminalisté všem třem sdělili obvinění ze zločinu loupeže spáchaného ve spolupachatelství. Nejstarší z nich, který se nyní nachází ve vazební věznici, si ještě vyslechl obvinění z přečinu nedovolené ozbrojování. Za uvedené činy stanovuje trestní zákoník dva až deset let pobytu za zamřížovanými okny,“ uvedla příbramská policejní mluvčí Monika Schindlová.