Tatran ve finále opět podlehl týmu U19

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Fotbalisté Tatranu Sedlčany pokračují v zimní přípravě na jarní část divizních soutěží. Součásti přípravy byla i účast na osmém ročníku turnaje o pohár starosty města Příbrami hraného v sobotu 4. února na umělé trávě Spartaku Příbram. Prvním turnajovým soupeřem Tatranu bylo v dopoledních hodinách domácí mužstvo, tedy účastník krajské 1.A třídy Spartak Příbram. Utkání skončilo vítězstvím Tatranu 2:1 (2:0). Tatran šel v utkání poměrně rychle do vedení, když už v 5. minutě skóroval Kdolský. O tři minuty později si Spartak dal „vlastence“, když domácí obránce usměrnil střelu Haase nešťastně za záda vlastního brankaře.

V dalším utkání turnaje se krátce po poledni střetli ligoví dorostenci 1.FK Příbram s divizním celkem TJ Čížová. V tomto utkání padl jediný gól, a to do sítě Sokola Čížová. V utkání o třetí místo porazila Čížová domácí Spartak Příbram 2:1, ve finále se poté utkaly celky 1.FK Příbram U19 s Tatranem Sedlčany. V krátké době to byl pro oba týmy už druhý přátelský zápas. Před dvěma týdny dorostenci 1.FK sedlčanský Tatran přehráli jasně 5:1, tentokrát bylo finálové utkání přece jen vyrovnanější. I když ani v tomto zápase se Tatran do šancí nedostával a opět prohrál 0:2.

Trenéři Tatranu vystřídali v obou zápasech celkem 18 fotbalistů, včetně dvou gólmanů. V utkání proti Spartaku Příbram chytal Pavel Capouch, proti dorostencům 1.FK Příbram se do branky postavil devatenáctiletý Glogar. Ten se má stát v blížících se utkáních jarní části Divize nastálo druhým gólmanem A týmu. Sobotního turnaje se ze základního kádru A mužstva nezúčastnili z různých důvodů Řehák, Valenta, Němec a Kvěch, který se do zimní přípravy zatím vůbec nezapojil.

  Šancí na góly měl domácí Tatran v první půli dost. Nedokázal je ale využít a prohrál