Pátek patří skokům, sobota akci Funline

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLEC-PRČICE – Také o tomto víkendu čeká na návštěvníky největšího středočeského lyžařského areálu Monínec kromě běžného provozu i bohatý doprovodný program. V pátek 27. ledna večer se budou na monínecké sjezdovce už potřetí konat závody v big airu. Večerní závod ve skoku na obtížnost je otevřen všem odvážným lyžařům a snowboardistům. Registrace od šesti do sedmi večer v restauraci M2, start v deset večer na přemostění sjezdovky. Večerní lyžování tak závody v big airu nijak neomezí.

„V sobotu 28. ledna proběhne ve skiareálu Monínec zábavný den pro malé i velké lyžaře a snowboardisty. Zastávka na Monínci je součástí Funline Tour 2017, která letos zavítá do několika skiresortů, kde najdete tak jako na Monínci zábavnou trať Funline. V rámci programu, který v sobě kombinuje zábavu a sport se mohou děti a jejich rodiče těšit na několik stanovišť, která nabídnou různé možnosti sportovního vyžití,“ uvádějí provozovatelé areálu. Na programu tak například bude testování lyží a snowboardů, výuka lyžování a snowboardingu, výuka freestyle snowboardingu, či dětský slalom na čas.

Monínecká funline trať je tradičně situována do spodní části červené sjezdovky, takže všichni návštěvníci si nejenom v sobotu mohou zpestřit dojezd ke spodní stanici lanové dráhy. Hlavní doménou ježdění na tratích Funline rozhodně není rychlost a obtížnost triků, ale především zábava pro malé i velké navržená s ohledem na rozdílné zkušenosti a samozřejmě také bezpečnost. Tratě Funline v sobě kombinují prvky mladých olympijských disciplín jako je boardercross či skicross a jednotlivé prvky trati tvoří terénní vlny, klopenky, průjezdový tunel a další zábavné prvky