Budoucnost interny má vyřešit jednání

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Společnost VAMED Mediterra se rozhodla svolat v lednu 2017 pracovní skupinu, která se bude zabývat dalším možným vývojem na interním oddělení Nemocnice Sedlčany. Cílem tohoto kroku je zajistit pro občany regionu nejlepší řešení dané situace z regionálního a nadregionálního hlediska. Do pracovní skupiny budou pozváni představitelé vedení Středočeského kraje a města Sedlčany, zástupci zdravotních pojišťoven a experti na problematiku interní medicíny.

„Společnost VAMED Mediterra se těší na konstruktivní dialog se všemi zainteresovanými stranami a očekává odpovídající adaptaci v souvislosti s potřebami všech stran a ekonomickou udržitelností. Výstupem tohoto jednání by měly být závěry, které by napomohly v březnu nastavit dlouhodobé odpovídající řešení v souladu s potřebami a regionem. Zároveň si společnost VAMED Mediterra vyžádá zpracování medicínského posudku nezávislého odborníka na stav interního oddělení v kontextu potřeb pro danou spádovou oblast,“ uvedla v pondělní tiskové zprávě Lenka Mrkvová ze společnosti AMI Communications, jenž zajišťuje PR komunikaci s médii.

Společnost Mediterra, která provozuje na základě dlouhodobé smlouvy sedlčanskou nemocnici, uzavřela interní oddělení krátce před Vánoci minulého roku. Jako důvod uvedla nedostatek lékařů a zdravotního personálu na tomto oddělení. Společnost Mediterra zároveň dostala od Všeobecné zdravotní pojišťovny lhůtu na přerušení provozu oddělení jen do konce března letošního roku. Podle vedení města je však nereálné, aby Mediterra tak v krátké době doplnila stav dlouhodobě chybějících lékařů na interně. Město se spíše přiklání k názoru, že společnost Mediterra prosincovým uzavřením interny hodlá navýšit počet finančně výhodnějších lůžek následné péče.