Kam o víkendu? Na výstavu i na jarmark

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANSKO – Pořadatelé akcí minulý víkend „vystříleli všechen prach“, takže nabídka druhého adventního víkendu není nijak obšírná. Páteční podvečer zve do sedlčanského muzea, kde proběhne vernisáž výstavy keramiky, obrazů a dekorací s typicky vánočním názvem ‚Zrození‘. Muzeum slibuje, že vernisáž výstavy autorek Veroniky Hejhalové, Blanky Veselé a Věry Dlouhé bude plná překvapení. Večer sedlčanské kino pak uvádí průměrnou americkou fantazii ‚Lovec: Zimní válka‘, sedlecké kino nehraje nic, má totiž zimní prázdniny.

Ani sobotní nabídka není nijak dlouhá, v odpoledních hodinách se konečně rozsvítí vánoční strom i v Dublovicích. A to příležitosti ‚Vánočního jarmarku‘, který návštěvníkům nabídne společně s doprovodným programem dekorace, šperky, vazby, svíčky, keramiku, ozdoby, svařené víno i medovinu. Ve stejnou dobu proběhne v sedlčanském divadle derniéra úspěšné komedie sedlčanských ochotníků Bedřich Smetana: The Greatest Hits. Smůla je v tom, že už je dávno vyprodáno. V Krásné Hoře je večer na programu Rockový ples, v sedlčanském kině hudební dokument o trojici českých jazzových emigrantů a jejich životě v Americe ‚Pára nad řekou‘.

Na nedělní odpoledne se mohou těšit děti, do Sedlčan zavítá Divadlo Pohádka a přiveze jim dvě ‚Pohádky na Vánoce‘. První z nich je je čertovská, ta druhá vypráví o vánočních zvycích. Ti starší pak mají možnost navštívit zimní stadion a dvě hodiny se věnovat pohybu na bruslích. Lyžařům je určena pozvánka na Monínec, sjezdovka je celá zasněžená. Místy leží až půl metru technického sněhu, lanovka je v provozu od devíti ráno do šesti večer. Obyvatelé Kosovy Hory se zase večer mohou těšit na swingový koncert Jana Smigmatora v místním kině. A hokejoví fanoušci? Těm je určena pozvánka na víkendových devět zápasů základní časti Hobby turnaje.