Kam o víkendu? Na ryby a pak na hokej

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANSKO – Před námi je čtvrtý říjnový víkend, který bude typicky podzimní, ale snad bez deště. Znamená to jediné, v sobotu můžeme s pláštěnkou v batohu vyrazit na první větší výlov ryb. Ten je na programu už od rána ve Vrchoticích, kde místní rybáři loví Prostřední rybník. Vše pro návštěvníky podstatné se však odehraje na hrázi Velkého rybníku, kde kromě prodeje živých ryb, rybí polévky a dalších rybích dobrot bude vyhrávat i živá kapela. Problémem je jen parkování aut, míst  na příjezdové komunikaci k rybníku je málo, řidiči tak často nebezpečně parkují i na okraji silnice na Tábor. Proto je raději lepší si udělat delší procházku podzimní přírodou.

Ale to jen na úvod, první bývá na těchto stránkách pravidelně nabídka filmů promítaných v sedlčanském a sedleckém biografu. Takže v pátek v můžeme vyrazit v Sedlčanech na americké drama „Kosti a skalp“, v sobotu a v neděli si pak přijdou na své v kině především děti. Na programu je totiž Sedlčanská filmová školka a pět většinou starších filmových snímků. Sedlecký biograf uvádí v pátek dobrodružnou americkou „Knihu džunglí“.

Sobotní nabídku, kromě výše zmiňovaného výlovu rybníku, doplňuje v areálu Sedlčanské kotliny Mistrovství ČR v enduru a endurosprintu motocyklů a čtyřkolek. V podvečerních hodinách se pak hraje na zimním stadionu další zápas krajské hokejové soutěže, ve kterém se utká domácí Tatran s mužstvem SK Velc Žilina. Samozřejmě, že po celý víkend se také na ledě zimáku hrají zápasy hokejového Hobby turnaje. Stejně tak je na programu i nedělní veřejné bruslení.