Pošmourné počasí zvyšuje počty nehod

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

REGION – Typicky podzimní počasí, častý déšť a mokré silnice v poslední době zvyšují počty dopravních nehod. Kromě nehod osobních automobilů došlo během posledních dnů na Příbramsku také k dvěma nehodám autobusů. V pondělí 10. října se střetlo osobní vozidlo s autobusem v Sedlčanech na náměstí T. G. Masaryka.

„Pětadvacetiletá žena řídící autobusu jela z Nádražní ulice a odbočovala vlevo do Sedlecké ulice. Přitom nedala přednost autu jedoucímu po hlavní silnici směrem k ulici 28. října. Vzniklá škoda byla odhadnuta na devatenáct tisíc korun,“ uvedla příbramská policejní mluvčí Monika Schindlová.

Následující den se odehrála nehoda v Husově ulici v Příbrami. Řidič autobusu zastavil u okraje vozovky, za ním pak zastavil nákladní vůz. Na vzniklou situaci však nestihl zareagovat jednatřicetiletý motorista jedoucí v osobním automobilu a havaroval do náklaďáku, který byl poté odstrčen na stojící autobus. Výše škody byla v tomto případě stanovena na 160 tisíc korun. Ke zranění osob nedošlo.

Další dvě nehody řešili policisté na Sedlčansku koncem minulého týdne. V neděli 9. října odpoledne odbočoval řidič osobního automobilu ze silnice I/18 do Kosovy Hory. Třiačtyřicetiletý řidič nákladního vozidla jedoucí směrem na Votice nedodržel za ním bezpečnou vzdálenost a narazil do něj. „Osobní vůz odbočoval vlevo a dával přednost vozidlům jedoucím v protisměru. Způsobená škoda byla odhadnuta na 80 tisíc korun,“ doplnila policejní mluvčí.