Víkend nabídne pochod, hokej i burčák

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANSKO – O posledním zářijovém víkendu se k nám vrátí babí léto, takže tentokrát můžeme na cestách za akcemi deštníky nechat doma. Nejdřív přijde na řadu nabídka regionálních kin, to sedlecké uvádí v pátek americkou komedii ‚Táta je doma‘. V Sedlčanech lze v kině v ten samý večer zhlédnout české filmové drama ‚Nikdy nejsme sami‘, v kosohorském kině proběhne koncert ‚Kamila Střihavky & Leaders‘. Živo bude v pátek i na zimním stadionu, kde se hrají dva zápasy pohárového hobby turnaje.

V sobotu ráno se na svou pouť za Jakubem Krčínem do Obděnic vydají z Vysokého Chlumce tradičně pochodníci i cyklisté.  Odpoledne hraje výjimečně i biograf v Kosově Hoře, prostřednictvím animovaného filmu se mohou děti vypravit dokonce ‚Až na severní pól‘. Příznivci hokeje si určitě nenechají ujít „mistrák“ Tatranu Sedlčany se Spartakem Příbram. Filmový fanoušci mohou v sobotu večer zamířit do sedlčanského kina, které uvádí mexické drama ‚Chronic‘. Zapomenout bychom neměli ani na sedmý ročník ‚Popíjení burčáku‘.

Částečně zkvašený mošt z plodů révy vinné lze v prčickém pivovaru Vítek popíjet, a dobrého jídla si k tomu dopřávat, od pátku do neděle. Co se týká zimního stadionu, tak na nedělním programu je odpoledne tradiční veřejné bruslení a hned po něm tři pohárové zápasy. V neděli odpoledne už bude znám výsledek fotbalového utkání divizního „áčka“ v Karlových Varech, diskutovat o něm mohou sedlčanští fanoušci při utkání „béčka“ s mužstvem SK Chlumec. Utkání 1.B třídy se hraje také v Petrovic, které hostí Daleké Dušníky.