O výsledku 5:0 rozhodl hattrick Němce

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Fotbalová Divize ročníku 2016/2017 pokračovala o víkendu druhým kolem. Pro fotbalisty Tatranu to zároveň byl první zápas nové sezony před domácím publikem. A ten pojala Tatran vzhledem ke konání tradiční poutě hodně slavnostně, včetně nejen pokusu o vytvoření nového diváckého rekordu, ale také pokusu o zisk prvních bodů do tabulky. Soupeřem Tatranu bylo v neděli 21. srpna mužstvo z Karlovarska, konkrétně divizní nováček FK Ostrov. Herně lepší první půle přinesla čtyři branky v síti hostů, po přestávce přidali domácí ještě jednu. Rekordní záplava zelených a bílých triček na tribuně i v ochozech tak mohla slavit vítězství mexickými vlnami.

První minuty utkání patřili domácím hráčům, kteří už v druhé minutě kopali roh. V 5. minutě se domácí znovu dostali před hostujícího gólmana, ale ze slibné šance byl jen další roh. Třetí únik pak už znamenal pro Tatran vedení, když v 8. minutě otevřel skóre Němec. Za dalších devět minut si Němec svoje sólo zopakoval a zvýšil vedení domácích na rozdíl dvou branek. V 27. minutě si Němec potřetí vychutnal hostujícího gólmana a završil svůj hattrick. Hostům po této brance začaly téct nervy, důsledkem byl o minutu později hrubý faul na domácího Capoucha. Nejlepší odpovědí domácích byl další gól v síti hostů, když v 38. minutě zvyšoval po lahůdkové akci Soldát. Hosté prvně zahrozili v 42. minutě, ale jejich střela šla mimo branku.

Druhý poločas začal s krátkým zpožděním, když přestávku prodloužilo slosování vstupenek a vystoupení dívek na malých trampolínách. To mírně vyvedlo obě mužstva z tempa, hra tak pozbyla na obou stranách přesnosti. V 60. minutě zahrozili hosté, o minutu později propásli šanci ke skórování i domácí. Hostům s postupem času narůstala chuť k útočení, domácí se víc stáhli na svou půli a podnikali jen výjimečně rychlé brejky. V 72. minutě si hosté při malé domů dali málem vlastní gól. Další štěstí měli hosté o tři minuty později, když domácí zahodili další vyloženou šanci. Nakonec se domácí fanoušci přece jen dočkali skandovaného „bůra“, autorem páté branky byl v 83. minutě Haas.

  Fotbalisté Tatranu Sedlčany si vykoledovali v Poříčanech velikonoční porážku 1:4
Tatran Sedlčany – FK Ostrov
5:0 (4:0)
Góly: 8. Němec, 17. Němec, 27. Němec, 38. Soldát, 83. Haas –
Žuté karty: 65. Brotánek – 29. Diviš
Sestava Tatranu: Capouch – Řehák, Vystyd, Brotánek, Repetný (75. Lípa) – Senft (66. Čejda), Dvořák (56. Kvěch), Soldát (83.Sirotek), Kdolský (76. Valenta) – Haas, Němec
Rozhodčí: Hanousek – Šťastný, Kovářová
Diváků: 1223