Čeká nás nadupaný víkend, kam dřív?

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANSKO – Centrum téměř všeho víkendového dění se tentokrát přesouvá přímo do Sedlčan. Jak by ne, když se tu koná u příležitosti křesťanského svátku Nanebevzetí Panny Marie (15.8.) tradiční pouť. Tak jako v minulých létech, tak i letos pouťové atrakce obsadily Nové město. Přesně Novoměstské náměstí a Lidickou ulici včetně přilehlých parkovišť. Pro pouťové stánky jsou pak vyhrazena místa v Husově ulici a na Sukově náměstí. Všechny tyto části města jsou od pátku pro veškerou dopravu uzavřeny, takže návštěvníci mohou bezpečně procházet celý pouťový areál.

Co se týká atrakcí, které budou v provozu od pátečního odpoledne, tak oproti minulým rokům nic nového. Co se týká počasí, tak jistotou je pátek, v sobotu i v neděli se mají objevit přeháňky a bouřky. Páteční večer bude v Jateční ulici „u zahrádek“ patřit pouťové zábavě se skupinami Rock Wonder a Peshata. Kdo by snad chtěl dát před poutí přednost kinu může v Sedlčanech v pátek zhlédnout koprodukční drama ‚Paradise Trips‘ a v sobotu drama ‚Rodinný film‘. Sedlecké kino v pátek promítá v současnosti jeden z nejnavštěvovanějších filmů, a to českou komedii ‚Teorie tygra‘.

Sobotní dopoledne nám dává na výběr buď návštěvu ‚Dne řemesel‘ ve vysokochlumeckém skanzenu, nebo Sedlčanské kotliny a úvodního dne evropského šampionátu v truck-trialu. Večer se na zimním stadionu uskuteční 12. ročník tradičního ‚Setkání po létech‘, což znamená, že se tu sejdou legendární bigbítové kapely se svými příznivci. Mistrovství Evropy v truck-trialu pokračuje i po celou neděli, stejně tak jako v chovatelském areálu „pod duby“ 31. Povltavská výstava králíků, drůbeže a holubů. Na rekordní pouťovou návštěvu se těší i sedlčanští fotbalisté, kteří v neděli hrají první domácí mistrák s divizním nováčkem FK Ostrov.