Prčice se chystá na tradiční posvícení

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLEC-PRČICE – Srpnové poutě a posvícení patří tradičně k vrcholům léta. Jako první každoročně přichází Vavřinecké posvícení v Prčici, po něm následuje Mariánská pouť v Sedlčanech a vše uzavírá Bartolomějské posvícení v Kosově Hoře. Prčické posvícení vypukne už tento pátek 12. srpna a pouťové atrakce budou v provozu od pátku do neděle. Kromě pouťových atrakcí si místní spolky pro návštěvníky připravily i řadu doprovodných akcí.

V pátek obsadí zámecký park v Prčici Rádio KISS a jeho diskotéka. Tu v sobotu odpoledne vystřídá 32. výstava králíků, holubů a drůbeže, kterou pořádá místní organizace ČSCH. Večer bude v parku patřit zábavě s s rockovou kapelou PARKÁN. K posvícenskému programu chce přispět také TJ Sokol Sedlec-Prčice, který si v rámci přípravy na novou sezonu pozval na odpolední utkání tým z Jankova.

Prčické posvícení vyvrcholí v neděli 14. srpna, kdy tradičně Vítkovo náměstí a přilehlé okolí zaplní množství stánků s pouťovým i jiným zbožím. V kostele svatého Vavřince se dopoledne uskuteční sváteční mše svatá, jejíž hostem bude Páter František Masařík. Až do odpoledne bude v zámeckém parku pokračovat výstava králíků, holubů a drůbeže. Pro unavené poutníky je připraveno celodenní posezení v parku se skupinou Poprask z Odlochovic.