‚Prčice fest‘ jen pozvolna nabíral otáčky

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLEC-PRČICE – První ročník multižánrového festivalu „Dance! Dance! Prčice fest!“ se v pátek rozjížděl hodně pozvolna. Páteční program v areálu zámku v Prčicích nabízel od čtyř hodin odpoledne na třech pódiích kapelami a dalšími žánry nabitý třináctihodinový program. Na jeho začátek v tu dobu dorazilo jen pár desítek lidí, s postupem času se pak přece jen nádvoří zámku postupně zaplňovalo. Ostatní možná odradilo chladnější počasí, nebo se tento druh festivalu musí teprve dostat do podvědomí návštěvníků.

Začátek festivalu - foto: Václav Peterka
Začátek festivalu – foto: Václav Peterka

Páteční program na pódiu zámeckého nádvoří uzavírala lahůdka určená fanouškům klasického skinhead reggae a early reggae. Tou byla jamajská legenda 60. let Roy Ellis, zpěvák z kultovní kapely Mr. Symarip, který svoji hudební kariéru odstartoval již jako desetiletý v gospelovém sboru v baptistickém kostele v Kingstonu. V Prčici Roy Ellise doprovázela pražská kapela Green Smatroll.

Roy Ellis s kapelou Green Smatroll - foto: Václav Peterka
Roy Ellis – foto: Václav Peterka

V sobotu pokračuje festival „Dance! Dance! Prčice fest!“ od třinácti hodin šestnáctihodinovým maratonem hudby, zpěvu, divadla a dalších žánrů s definitivní závěrem v neděli v pět hodin ráno.

Další fotografie z páteční části festivalu