Lom opět hostí světová skokanská esa

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

HŘÍMĚŽDICE – Závod v jednom z nejatraktivnějších extrémních sportů, účast předních světových skokanů, bohatý doprovodný program, koncerty až do rána. To je již tradiční akce léta Desperados High Jump 2016. Sedmnáctý ročník otevřeného mistrovství České republiky v high divingu, tedy skocích do vody v otevřené přírodě, proběhne v hříměřdickém lomu 5. a 6. srpna. Svou účast už potvrdila řada předních evropských i světových skokanů a skokanek. Chybět kvůli zranění bude pouze český elitní skokan Michal Navrátil.

„Stejně jako v předchozích letech čeká na návštěvníky dvoudenní program složený ze skokanského závodu z platformy 12 a 16 metrů nad vodní hladinou. Dále pak závod ze speciální pětimetrové houpačky. Atraktivní součástí jsou také exhibiční skoky těch nejlepších a nejodvážnějších skokanů z výšky okolo 30 metrů. Kromě závodu ve skoku do Hřiměždic opět zavítá početná skupina takzvaných spashdiverů z Německa, kteří se postarají o velkou a nenapodobitelnou show ve skoku stylových placáků,“ uvádějí pořadatelé Desperados High Jump 2016.

Návštěvníci Desperados High Jumpu se mohou těšit také na bohatý doprovodný program složený z volnočasových aktivit i dalších exhibic profesionálních zástupců extrémních sportovců. Nebude také chybět několik hudebních pódií, na kterých se představí přední české hudební skupiny a DJové. Chybět nebude obří skluzavka, letecká show Martina Šonky, exhibice flyboardingu, koncerty či BMX Show. Stejně tak bude v areálu pro návštěvníky stanové městečko, občerstvovací zařízení s vybranými lahůdkami a vychlazeným pivem.

Autor/zdroj: High Jump