Benzín o prázdninách nečekaně zlevnil

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANSKO – Motoristé v posledních dnech nevěří svým očím, cena pohonných hmot v polovině července klesá. Je to jev, který má zcela opačný trend než v době prázdnin v předchozích létech, kdy ceny pohonných hmot stoupaly. V Sedlčanech nejmarkantněji snížila cenu nejprodávanějšího benzínu Natural 95 čerpací stanice společnosti Benzina v Církvičské ulici. Zatímco v polovině června stál litr naturalu u této stanice 30,30 Kč, ve středu 13. července tu motoristé mohli natankovat o víc jak korunu levněji, za 29,20 Kč.

Hned u vedlejší stanice KM Racing oil v téže ulici stál v ten samý den litr benzínu 29,69 Kč, tedy o 30 haléřů méně než před měsícem. Nejdražší Natural 95 měla v Sedlčanech čerpací stanice Pap oil v Příbramské ulici nad kruhovým objezdem. U této stanice motoristé ve středu 13. července tankovali litr za 29,90 Kč. Tedy o 30 haléřů dráž než před měsícem. Stejnou cenu (29,90 Kč) za litr benzinu měla na ukazateli i čerpací stanice na Červeném Hrádku.

Ani ceny benzínu u dalších čerpacích stanic v regionu se ve středu nijak výrazně neodlišovaly od cen přímo v Sedlčanech. Čerpací stanice společnost ČEZ v Sedlci-Prčici prodávala litr benzínu za 29,80 Kč, stanice Euro oil v Petrovicích a v Kamýku n. Vlt. shodně za 29,40 Kč. Čerpací stanice společnosti Silmet Plus ve vedlejší Krásné Hoře n. Vlt. měla litr benzínu o deset haléřů dražší. Vůbec nejlevněji se nechal ve středu 13. července tankovat benzín v Klášterní ulici ve Voticích, kde stál litr naturalu 95 pouhých 28,90 Kč.