Skvělý domácí mač rozhodly až penalty

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Fotbalová divize měla o víkendu na svém programu předposlední kolo sezony 2015/2016. V sobotu se definitivně rozhodlo o postupujícím Hořovicku do ČFL a zároveň i o téměř jistém čtvrtém sestupujícím celku z divize, kterým se stalo Milevsko. Tatran v tomto kole, jenž bylo zároveň posledním před domácím publikem, hostil v neděli 12. června západočeský celek SK Klatovy 1898. Domácí oslabeni o tři hráče základní sestavy i tak předvedli jeden z nejlepších výkonů, ale ani hosté nezůstali nic dlužni své pověsti. V Sedlčanech se tak opět hrál oboustranně skvělý fotbal, šťastnější v penaltové loterii byli nakonec hosté.

Západočeši začali utkání hodně aktivně, přesto první větší šance měli domácí v 4. minutě, ale gólman včasným vyběhnutím jim ji zlikvidoval. Také v dalším minutách měli hosté na po bouřce promočeném trávníku víc ze hry, domácí sázeli na rychlé protiútoky. Rychlý únik předvedli domácí po pravém křídle v 25. minutě, po němž následoval přesný centr před bránu, ale nabíhající hráč nepovedenou střelou trefil jen náruč brankáře. Domácí po této akci ožili a na jejich kopačky se vrátila větší aktivita. V 31. minutě musel gólman hostů znovu vyběhnutím řešit další rychlou akci Tatranu. V 35. minutě musel po tvrdé přízemní střele hostů zasahovat i domácí Capouch. 38. minuta pak znamenala velkou radost domácích fanoušků, když Petr Haas prvně dopravil míč za záda gólmana Klatov. Hosté v 44. minutě se štěstím přestáli i další šanci Tatranu a o minutu později rozhodčí ukončil první poločas.

Také v druhé půli se hrál zajímavý fotbal, aktivita domácích nepolevila, hosté se zase snažili o vyrovnání. To se jim povedlo v 54. minutě, kdy domácí obranou špatně pokrytý Říský se zblízka trefil přesně k pravé tyči. Vysoké tempo obou týmů pokračovalo, hra se rychle přelévala od branky k brance. V 68. minutě mohli hosté děkovat svému brankáři, když instinktivně vytáhl míč mířící k jeho pravé tyči. Čtvrt hodiny před koncem už bylo všem na stadionu jasné, že to z mužstev, které vstřelí gól, vyhraje. Blízko k tomu měli hosté v 83. minutě, ale Capouch stačil jejich střelu vytlačit na roh. V poslední pětiminutovce se domácí víc stáhli, pozorně bránili a začal myslet na penalty. Nakonec na ně také došlo. V první sérii hosté proměnili, stejně tak jako domácí Senft. To se opakovalo i v druhé sérii, když za domácí skóroval Křesina. V třetí sérii se vyznamenali oba brankáři, kteří střelce vychytali. Čtvrtá série penalt byla jak pro hostujícího střelce, tak pro domácího Peška znovu úspěšná. Rozhodla až pátá série, v níž hosté skórovali a domácího Repetného vychytal klatovský gólman.

  Šancí na góly měl domácí Tatran v první půli dost. Nedokázal je ale využít a prohrál
Tatran Sedlčany – SK Klatovy 1898
1:2 (1:0) np.
Góly: 38. Haas – 54. Říský
Žluté karty:
Sestava Tatranu: Capouch – Sirotek (68. Pešek), Vystyd, Brotánek, Repetný – Kdolský, Dvořák (79. Čejda), Lípa, Soldát (89. Křesina) – Senft, Haas
Rozhodčí: Ježek – Kazda, Vnuk
Diváků: 350