V kotlině dominovali především favorité

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Za ideálního slunečného počasí se o víkendu jel v areálu Sedlčanské kotliny pátý rallycrossový závod seriálu FIA zóny střední Evropy. Startovní listina tohoto závodu obsahovala v pěti soutěžních divizích celkem půl stovky jmen. V nejsilnější divizi SuperCars se mezi závodníky objevilo po dlouhé době jméno i českého jezdce. Byl jím Miroslav Neumann s vozem Mitsubishi Lancer. Naopak hodně slabou účast měla divize Super 1600, ve které startovali jen dva Češi a po jednom jezdci z Maďarska a Rakouska.

Vítězem divize SuperCars se stal Rakušan Max Pucher se speciálem Ford Fiesta, kterému po celý závod šlapal na paty český závodník Miroslav Neuman s vozem Mitsubischi Lancer. Slabě obsazenou divizi Super 1600 ovládla Škoda Fabia pilotovaná Josefem Šuštou. Podle předpokladů divizi SuperTouringCars-2000 vyhrál český jezdec Roman Častoral, v téže divizi nad 2000 ccm zvítězil Maďar Tibor Tajmer s vozem BMW E36. V divizi National 1600 patřily první čtyři místa Čechům. Vyhrál Tomáš Machla s vozem VW Polo, druhý ve finále dojel Jan Skála (Mini Couper), třetí skončil Jaroslav Švandrlík (VW Polo).

V závodě České trofeje historických vozidel se z prvenství v kategorii pod 1600 ccm radoval Pavel Steiner (Suziki Swift), druhý dojel s vozem Honda Michal Sklenář, třetí místo si vybojoval Marek Zeman (Škoda 130 RS). V kategorii nad 1600 zvítězil Pavel Havránek (Puegot 205), před Liborem Gutem s vozem Fort Eskort, třetí příčku obsadil Václav Haloun (VW Golf). Kategorii historiků s náhonem všech čtyř kol vyhrál Luboš Čížek (Audi Coupe), druhé místo patřilo Lukášovi Markovi (VW Golf), třetí dojel Stanislav Brunát (Subaru Impreta). Vložený závod Kartcross Cupu vyhrál favorizovaný Jan Kuneš (Kart Yamaha R6), domácí Jakub Mrvka dojel čtvrtý.