Integrace dopravy se dotkne i Sedlčan

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

STŘEDNÍ ČECHY – Jednotný dopravní systém Prahy a Středočeského kraje, fungující na principu jedné jízdenky, jízdního řádu, tarifu i sítě, to je budoucnost veřejné dopravy na území obou krajů. Jak bude postupovat integrace hromadné dopravy na území Středočeského kraje a hlavního města Prahy, jednali v pondělí 16. května středočeští radní na pravidelném zasedání. V nejbližší době Rada Středočeského kraje usiluje, aby došlo k integraci do systému Pražské integrované dopravy (PID) a následně do nového společného IDS Středočeského kraje a Prahy v oblasti Lysá nad Labem – Milovice a v přilehlém okolí.

„Integrace je ekonomicky i dopravně nejefektivnější řešení veřejné dopravy. Rada doporučuje pokračovat v integraci dalších oblastí do připravovaného společného integrovaného dopravního systému (IDS) Středočeského kraje a Prahy. Aktuálně jsou v přípravě integrace oblasti Mělnicko II (Mělník–Kralupy), Mělnicko III (Mělník–Roudnice), Mělnicko IV (Mšeno a okolí), Lysá nad Labem, Milovice a okolí, a linky na trasách Praha–Kladno, Kladno–Slaný a Slaný–Praha,“ informoval středočeský hejtman Miloš Petera.

„Integrace do PID a následně do společného IDS Středočeského kraje a Prahy přinese celkové zlepšení dopravní obslužnosti. Očekáváme také nárůst počtu cestujících, a tím i zvýšení tržeb. Dojde také ke snížení individuální automobilové dopravy,“ dodal hejtman. V dalších etapách by měla být postupně integrována do společné pražské a středočeské dopravy území měst Benešov, Beroun, Zdice, Čáslav, Hořovice, Kolín, Kouřim, Zásmuky, Kutná Hora, Uhlířské Janovice, Městec Králové, Mladá Boleslav, Mnichovo Hradiště, Neveklov, Sedlčany, Nový Knín, Dobříš, Nymburk, Sadská, Poděbrady, Příbram, Rakovník, Vlašim a Votice.

Autor/zdroj: Středočeský kraj