Teplý víkend nabízí pestrou paletu akcí

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANSKO – Podobně jako první májový víkend, tak i ten nadcházející je opět sváteční. V neděli si připomínáme 71. výročí osvobození od fašismu a zároveň také slavíme Den matek. Jasno co s víkendem mají už chataři a zahrádkáři, ti první vyrazí opečovávat své rekreační objekty, ti druzí pak připravovat záhony na výsadbu rajčat, okurek a paprik. A my ostatní? Tak například v pátek večer můžeme navštívit sedlčanské kino a shlédnout český dokument ‚Trabantem do posledního dechu‘, nebo v sedleckém kině americký akční film ‚Mission Impossible: Národ grázlů.‘

Sobota vybízí k návštěvě nedalekých Nahorub a shlédnutí tradičního ‚Srazu traktorů Zetor‘. Děti si naopak nenechají ujít příležitost zúčastnit se v sobotu odpoledne ‚Dětského hasičského dne‘ na náměstí TGM v Sedlčanech. V pozdním odpoledni se jednak koná pod Veselým vrchem u Mokrska třetí ročník happeningu ‚Dobrá nálada nad zlato‘ a v Sedlci-Prčici pak jako každoročně ‚Pietní akce k uctění obětí druhé světové války a odhalení pamětní desky. Po rozhlednách, zámku Radíč a areálu Monínec, které zahájily letní sezonu už před týdnem, se také v sobotu znovu otevře Váchův špejchar v Drážkově. Na podvečer je tu přichystána vernisáž výstavy prací Lenky Feldsteinové a Ludmily Kaprasové. Zbývá ještě doplnit večerní film ‚Star Wars: Síla se probouzí‘ v sedlčanském kině a sobotní výčet je kompletní.

Nedělní dopoledne nabídne letošní druhou burzu Veterán klubu v areálu Sedlčanské kotliny. Tedy burzu, kde lze prakticky levně koupit všechno od odznaků přes různé spotřebiče až po motocykly a automobily. Odpoledne je na programu také druhý koncert ve stínu mohutných dubů v parku u chovatelé, tentokrát milovníkům dechovky zahraje kapela Míly Nováka. V době kdy vystoupení této kapely bude končit, budou se už na vedlejším fotbalovém stadionu rozcvičovat fotbalisté místního Tatranu a plzeňského týmu SK Doubravka. Od 17 hodin je totiž na programu další mistrovské utkání dvou divizních celků.