Čeká nás slunečný prvomájový víkend

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANSKO – Vypadá to, že počasí se pomalu umoudřilo, víkend má být teplý a slunečný. To nahrává tomu, užít si prvomájového víkendu se vším, co k němu patří. Už v pátek v pozdním odpoledni mohou zájemci o textilní tvorbu vyrazit do městského muzea, kde se vernisáží začne výstava výtvorů Diany Pinkasové. Z kin promítá v pátek pouze sedlecko-prčické, jenž má na programu českou komedii ‚Padesátka‘.  V sedlčanském divadle se místní ochotníci naposledy představí divákům úspěšnou hrou ‚Sen noci Svatojánské‘.

Poslední dubnová sobota bude dopoledne ve znamení ‚Prčických farmářských trhů‘ a také pochodu sedlčanských turistů ‚Sukovou stezkou‘. Odpoledne bude patři v lomu Bořená Hora setkání automobilových veteránů a koncertu Ivana Mládka a jeho Banjo Bandu. Ze sobotních sportovních akcí určitě stojí za zmínku zápasy nejvyšší ženské soutěže v softballu v areálu místního SK Pegas. Večer pak už většina lidí zasedne k malým či velkým ohňům, neboť nastane Filipojakubská noc. Někde, jako například v Kosově Hoře nebo v sousední Bořené Hoře, nebude u pálení čarodějnic chybět ani vystoupení hudebních skupin.

A kam o prvním májové neděli? Pokud někdo vyrazí autem za humna, tak ideální příležitostí jsou od rána jednak ‚Májové oslavy‘ ve Vlašimi a též i tradiční ‚Benešovský jarmark‘. Vše samozřejmě doplněné dlouhou řadou koncertů známých zpěváků a hudebních formací. Pokud si nebudeme po dlouhé noci jisti zbytkovým alkoholem v krvi, ideální je výšlap ‚Za Máchou na Zvěřinec‘, nebo návštěva koncertu dechovky Rudy Ešnera v sedlčanském chovatelském areálu. V nedělní nabídce nechybí ani pozvánka na fotbal, v 1.B třídě hostí béčko Tatranu hostí FK Dobříč a Petrovice se doma utkají s Dalekými Dušníky. Závěrem by se určitě slušelo i pozvat na koncert Hany Zagorové do sedlčanského kulturáku, ale ten už je od března beznadějně vyprodaný.