Důvěřivá seniorka přišla o své úspory

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – O tom, že přílišná důvěřivost vůči neznámým lidem se nevyplácí, svědčí případ, ke kterému došlo včera dne 21. dubna v odpoledních hodinách v Sedlčanech. Žena ve věku asi 30 -35 let oslovila na ulici pětaosmdesátiletou seniorku a tvrdila, že je z nemocnice a má pro ni překvapení, a to příplatek ve výši jednoho tisíce korun na nemohoucnost. Následně šla s poškozenou do jejího obydlí, kde vyndala bankovku v nominální hodnotě dvou tisíc korun a zbytek chtěla vrátit. Poté, co zahlédla, kam žena šla pro peníze, využila její nepozornosti a odcizila několik desítek tisíc korun.

„Podle popisu byla pachatelka 165 cm vysoká, silnější postavy a černých vlasů. Na hlavě měla bílou kšiltovkou, na sobě tmavé oblečení a velké tmavé brýle. Podle jedné svědkyně je možné, že přes sebe měla přehozený pléd. Žádáme veřejnost a případné další svědky o pomoc při pátrání po totožnosti výše popsané pachatelky. V případě jakýchkoli informací k uvedené osobě lze zavolat na bezplatnou linku 158 nebo na telefon obvodního oddělení Sedlčany 974 879 740.,“ uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová.

Policie varuje všechny občany, aby byli opatrní a nikdy neotvírali dveře neznámým lidem, jedině když se jim důvěryhodně prokáží. Přijde-li opravář nebo pracovník jiných služeb, měl by předložit služební průkaz, nebo ještě lepší je zavolat na úřad nebo instituci, kde má dotyčný člověk pracovat. V případě jakýchkoli pochybností trvat na tom, že o nabízenou službu nemáme zájem.