Hattrick Kapka srazil Sedlčany do kolen

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

NOVÉ STRAŠECÍ – Jednadvacáté kolo fotbalové divize skupiny A mělo na programu v sobotu 16. dubna pět zápasů. Mezi nimi i středočeské derby mezi domácím Sokolem Nové Strašecí a mužstvem Tatranu Sedlčany. Na podzim se oba soupeři rozešli v Sedlčanech smírně s výsledkem 1:1, v sobotní odvetě hosté jako již několikrát podcenili začátek zápasu a během necelých pěti minut dvakrát inkasovali. Zlepšený výkon Tatranu v druhém poločase paradoxně přinesl třetí branku v jejich síti a tím bylo rozhodnuto o prvním jarním vítězství Nového Strašecí na vlastním trávníku.

Hned od začátku obě mužstva vsadila na útočnou hru, jako první se dostali v 3. minutě po levé straně do šance hosté, ale domácí gólman byl na místě. V 9. minutě si podobnou akci po levém křídle vyzkoušeli domácí, následoval přesný centr před branku na zcela volného Kapka, který poprvé překonal Hrůšu v brance Tatranu. Uběhly další čtyři minuty a domácí se radovali podruhé, autorem branky byl opět Kapek. Od druhého gólu se namlsaní domácí nastěhovali před branku Tatranu, který jen sporadicky útočil. Štěstí měli hosté v 18. minutě, kdy obraně utekl středem hráč Strašecí a přestřelil jak vybíhajícího gólmana, tak i břevno. Hosté zahrozili po přímém kopu v 23. minutě, ale jejich přízemní střela těsně minula pravou tyč. V 33. minutě směřovala další střela domácích po rohovém kopu do branky, naštěstí zaskočil za již překonaného gólmana jeden z obránců. I přes snahu obou týmů se skóre do konce první půle nezměnilo.

Začátek druhého poločasu patřil hostům, kteří se snažili korigovat skóre. Opticky tak Tatran měl více ze hry než domácí, kteří se v dalších minutách soustředili na udržení dvoubrankového náskoku. Jenže stačilo krátké zaváhání hostů v 59. minutě na pravé straně obrany, po němž následoval centr před Hrůšovu branku a domácí Kapek se mohl radovat z hattricku. Sympatické na sedlčanských hráčích bylo to, že i přes nepříznivý stav se dál snažili o zkorigování výsledku. Všechny jejich snahy však ztroskotávaly na pevné obraně domácích a jejich gólmanovi. V 84. minutě se vyznamenali oba brankáři, když nejprve hostující Hrůša kryl střelu hostů a to samé předvedl po protiútoku i domácí Kut. Nakonec se přece jen Tatranu podařilo v 89. minutě po faulu v pokutovém území z penalty upravit skóre, autorem čestného úspěchu byl Haas.

  Fotbalisté Tatranu Sedlčany dali Kutné Hoře první jarní gól a domů přivezli tři body
Sokol Nové Strašecí – Tatran Sedlčany
3:1 (2:0)
Góly: 9., 13. a 59. Kapek – 89. Haas
Žuté karty: 47. Beneš, 75. Svoboda, 88. Mžourek – 44. Čejda
Sestava Tatranu: Hrůša – Brotánek, Pešek (18. Repetný), Řehák, Hofman – Kdolský, Sirotek, Soldát, Čejda (71. Bartůšek) – Senft (80. Valenta), Haas
Rozhodčí: Dujsík – Šimek, Fojtík
Diváků: 150