Tatran prohrál jak s Plzní, tak i se Sušicí

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Takřka kompletní divizní kádr fotbalistů Tatranu Sedlčany doplněný o část hráčů B mužstva i dorostu absolvoval koncem ledna čtyřdenní soustředění v šumavském podhůří. Hostitelem jim bylo město Sušice, kde pro celý tým připravil útulný hotel Gabreta tradiční domácí prostředí s výborným ubytováním a stravou. Hráči trénovali venku v přírodním parku při umělém osvětlení, dále měli k dispozici hřiště s umělým vyhřívaným trávníkem, zrcadlový sál, posilovnu, rehabilitaci a krytý bazén s vířivkou.

Fotbalisté Tattanu na soustředění - zdroj: Jiří Voráček
Fotbalisté Tatranu na sušickém soustředění – foto: Hotel Gabreta

Ve stejném městě měl soustředění také soutěžní soupeř Tatranu z divizní skupiny A, tým SK Petřín Plzeň (v podzimní části divize hrající pod hlavičkou SK ZČE Plzeň). S ním sehrál v pátek 29. ledna Tatran v rámci přípravy přátelský zápas. Sedlčanští fotbalisté v tomto utkání dostali od Plzně půl tuctu gólů a prohráli 1:6 (1:2). Zápas začal pro Tatran šokem, když už v 6. minutě po dvou standartách prohrával 0:2. Čestný gól Tatranu dokázal do poločasu vstřelit Soldát. V druhé půli se na trávníku postupně vystřídali všichni hráči Tatranu, kteří se účastnili soustředění, góly však střílela je Plzeň.

Tatranu se nedařilo ani v dalším zápase, kdy v neděl podlehl domácímu mužstvu hrajícímu plzeňský krajský přebor TJ Sušice 2:3 (2:3). Vše podstatné se událo v prvním poločase, kdy v 6. minutě šli domácí do vedení. Skóre srovnal v 9. minutě Němec. 24. minuta znamenala opět vedení Sušice, ale to jim vydrželo jen dvě minuty. Po trestném kopu Kdolského vyrovnal dorážkou na 2:2 Pešek. Rozhodnutí přišlo tři minuty před koncem poločasu, kdy se domácí dostali po předchozím obléhání jejich branky do brejku a upravili na konečný výsledek.

„Soustředění splnilo naše očekávání na sto procent, i když se jej z pracovních nebo školních povinností nemohli zúčastnit Capouch, Čejda, Sůsa, Dvořák a Lípa. Škoda jen, že během něj došlo k několika zraněním. U Haase se jedná o natažená třísla, doufáme, že nepůjde o nic vážného. Horší je to u Matouška, který si v druhém zápase bez cizího zavinění způsobil výron kotníku a byl ošetřován v nemocnici. V sobotu nás čeká přípravný turnaj na hřišti Spartaku Příbram, kde se utkáme i s třetiligovými Štěchovicemi,“ sdělil po soustředění Jiří Voráček, vedoucí A mužstva Tatranu.