Tatran hraje poslední zápas už v sobotu

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Pro A mužstvo Tatranu Sedlčany veleúspěšný fotbalový podzim se chýlí k závěru. Nováček, kterému po historickém postupu do divizních soutěží málokdo věřil, dokázal ve skupině A doposud získat 26 bodů a po zásluze mu patří po čtrnácti odehraných kolech průběžné čtvrté místo. Přitom ještě další tři body do konečné podzimní tabulky může získat v sobotu 14. listopadu v posledním kole podzimní části, kdy přivítá na domácím stadionu osmý tým průběžné tabulky a stálého divizního účastníka, celek FC Rokycany. Mistrovské utkání začíná už v 13.30 hod., hlavním rozhodčím je Vojtěch Lukáš.

„Naši věrní fanoušci si určitě zaslouží, abychom doma ty tři body získali a oni společně s námi měli před čtyřměsíční zimní pauzou co oslavovat. Sedlčanští fanoušci jsou našim dvanáctým hráčem, po celý podzim nás dokázali ve velkém počtu povzbuzovat nejen doma, ale i v zápasech na hřištích soupeřů. V posledním podzimním zápase se budeme muset obejít bez Brotánka, nejistý je i start Němce, který se zranil v předminulém utkání s Aritmou,“ řekl před nadcházejícím zápasem Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu.

Fanouškovskou podporu mohou Tatranu Sedlčany závidět i mužstva třetí ligy. Na domácí utkání jich průměrně chodí kolem sedmi stovek, sedlčanští fanoušci jsou pravidelně slyšet i při zápasech na hřištích soupeřů. Jaký je v Sedlčanech zájem o fotbal dokazuje i hlasování na webu fotbalunas.cz, kde se již Tatran Sedlčany stal nejúspěšnějším týmem podzimu, co se týče hlasování o nejlepšího hráče jednotlivých kol. Z doposud odehraných čtrnácti kol se osmkrát hvězdou kola stal někdo ze sedlčanského Tatranu. Dvakrát získali nejvíc hlasů Kdolský (14. a 2. kolo) a Matoušek (11. a 3. kolo), jedenkrát Němec (10. kolo), Brotánek (6. kolo), Capouch (5. kolo) a Vystyd (1. kolo).