Na Tatranu si vylámalo zuby i Milevsko

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

MILEVSKO – Pěti zápasy odstartovalo v sobotu 22. srpna třetí kolo fotbalové Divize skupiny A. V něm fotbalisté Tatranu Sedlčany zajížděli do nedalekého Milevska k utkání s místním mužstvem FC ZVVZ. Zatímco první polovina utkání se hrála vcelku v poklidném tempu, hra gradovala až v druhém poločase. Do vedení šli hosté krátce na začátku druhé půle, domácím nepomohl ani závěrečný nápor, Pavel Capouch v brance Tatranu byl k nepřekonání.„Dvanáctým hráčem byli pro nás naši diváci, kteří nám dokázali vytvořit domácí prostředí. Za to jim patří náš vřelý dík! Nejlepšími našimi hráči na hřišti byli Matoušek a Capouch, za předvedený výkon zaslouží pochvalu celý tým,“ řekl Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu Sedlčany.

Úvod zápasu doprovázela na obou stranách řada nepřesností. Jako první zahrozili v 7. minutě hosté, domácí gólman si s přízemní střelou ale nadvakrát poradil. Ani v další fázi neměla hra vysoké tempo, přesto domácím se naskytla výborná příležitost v 19. minutě, kdy křižná přízemní střela z pravé strany jen těsně minula pravou tyč Capouchovy branky. Také následný útok po levé straně hostující obranu dost vystrašil. Od 20. minuty domácí zpřesnili hru a začali mít opticky navrch, hosté se dostali do hry kolem 33. minuty. Závěr první půle patřil domácím, kdy mohli skórovat v 43. minutě po přímém kopu, ale tečovanou střelu dokázal Capouch nohou vyrazit.

Na začátku druhého poločasu si oba týmy vypracovaly po jedné šanci, ale bez výsledného efektu. Radost v početných řadách sedlčanských fanoušků vypukla v 53. minutě, když Vystyd ze skrumáže napálil míč zblízka pod břevno domácí branky. Výbornou šanci promarnili domácí fotbalisté v 68. minutě, kdy úplně volný hráč na pravé straně vápna střílel daleko mimo. Podobná šance se naskytla Tatranu o dvě minuty později, ale tentokrát zabránil střele jeden z domácích beků. V té době už domácí měli na hřišti tři nové hráče a vsadili vše na vyrovnání. Jistou tutovku jim v 73. minutě po rozebrání hostující obrany bravurně zlikvidoval opět Capouch. Podobně si sedlčanský gólman počínal při hlavičce domácích i v 83. minutě. Za dalších pět minut mohlo být rozhodnuto, ale prudká střela Senfta šla nad branku. V nastavených dvou minutách šel do útoku i domácí gólman, ale fotbalisté Tatranu si už tři body bezpečně pohlídali.

  Chlumec dlouho vedl, body zachraňovali fotbalisté Tatranu až v poslední půlhodině
FC ZVVZ Milevsko – Tatran Sedlčany 0:1 (0:0)
Góly: – 53. min Vystyd
Žluté karty: Knotek, Koutník – Senft, Lípa, Kvěch
Sestava Tatranu: Capouch – Řehák, Vystyd, Brotánek, Pešek – Soldát (87. Sirotek), Matoušek (76. Čejda), Kvěch, Kdolský – Lípa (89. Sůsa) , Senft
Rozhodčí: Kvaček Jan – Starý Dominik, Čechlovský Ondřej
Diváků: 400, z toho 250 ze Sedlčan