Do Sedlčan putují první tři divizní body

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

TŘEBOŇ – Za tropického vedra odstartovaly v sobotu 8. srpna i nižší fotbalové soutěže řízené Fotbalovou asociací České republiky. Historicky prvně do těchto soutěží vstoupil také Tatran Sedlčany, který zajížděl do Třeboně, kde se v podvečerním divizním utkání střetl s domácí Jiskrou. V souboji dvou nováčků Divize A se sedlčanští fotbalisté předvedli jako daleko jistější tým a po zásluze zvítězili.

Rázný krok k vítězství učinili hosté už v 2. minutě, kdy z rychlého protiútoku šli vedení. Autorem historicky první divizní branky branky byl Tomáš Senft. Také další minuty hostující Tatran byl mnohem aktivnější a útočnější, domácí zastavovali útoky sedlčanských fotbalistů většinou jen za cenu faulů. Po jednom z nich obdržel v 19. minutě domácí Cahyna žlutou kartu. V poslední desetiminutovce první půle se přece jen víc fotbalisté Jiskry tlačili do útoku, výsledkem byla jen žlutá karta na straně hostů v 39. minutě. Za faul si ji vysloužil Brotánek.

Začátek druhého poločasu patřil domácím. Hosté hrající v této fázi s více zajištěnou obranou měli štěstí v 60. minutě, kdy domácí po rychlém útoku a zpětném centru do skrumáže trefili z deseti metrů hlavou břevno. V 65. minutě domácí na vlastní půli ztratili míč, sedlčanští fotbalisté se jej zmocnili a po rychlém brejku Pavel Lípa ukázkovým lobem přes vybíhajícího domácího gólmana zajistil Tatranu dvoubrankové vedení. O tři minuty později Matouška v mužstvu hostů vystřídal Dvořák. Také domácí vystřídali dva své hráče a v poslední dvacetiminutovce vsadili vše na útok. Obrana Tatranu v čele s gólmanem Capouchem však všechny jejich hrozby s přehledem odvrátila. Nic podstatného se nestalo ani v nastavených třech minutách, po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího Dudy se tak ze zisku prvním divizních bodů radovali sedlčanští fotbalisté.

  Šancí na góly měl domácí Tatran v první půli dost. Nedokázal je ale využít a prohrál

„Trenéři museli na začátku soutěže vyřešit absenci našich dvou útočníků Němce s Haasem. Do útoku tak za ně poslali Senfta a Lípu, oba se jim za důvěru odvděčili vstřelenou brankou. Celé mužstvo hned od začátku plnilo pokyny trenérů na jedničku. Chválím celé mužstvo, ale nesmím zapomenout na dva hráče, kteří podali mimořádný výkon. Vystyd vygumoval jejich nejlepšího hráče a celý zápas odehrál bez jediné chyby. Druhým byl Soldát, který jezdil po hřišti jako motorová myš a bylo ho plné hřiště. Za velkou podporu musím poděkovat také sedlčanským fanouškům, kterých do Třeboně přijela asi stovka,“ řekl po utkání Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu.

Jiskra Třeboň – Tatran Sedlčany 0:2 (0:1)
Góly: 2. min. Kdolský, 65. Senft
Žluté karty: Cahyna, Maxa – Brotánek, Kvěch, Soldát
Sestava Tatranu: Capouch – Řehák, Vystyd, Brotánek, Pešek – Soldát, Matoušek (67. Dvořák), Kvěch, Kdolský (92. Čejda) – Lípa (60. Sirotek), Senft (90. Sůsa)
Diváků: 350