Kotlinou hřměly hlavně vozy Rakušanů

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – V areálu závodiště Sedlčanská kotlina se jel o uplynulém víkendu letošní šestý závod FIA Zony střední Evropy (ZSE) a současně i čtvrtý závod Mezinárodního mistrovství České republiky (MMČR). V prvních sobotních rozjížďkách se na startovní čáru postupně postavilo v pěti soutěžních divizích 52 závodníků. Převahu mezi nimi měli v Sedlčanech tradičně Rakušané, těch přijelo 35. Do celkového počtu doplnilo startovní pole deset českých a sedm maďarských rallykrosařů.

V divizi Super Cars zvítězil Rakušan Alois Höller s vozem Ford Focus T16, divizi Super 1600 ovládl v Sedlčanech Maďar Luigi s vozem Škoda Fabia MK2. Rakouskou divizi National 1600 vyhrál Rakušan Sven Förster s vozem VW Polo, tu českou závodník z nedaleké Střezimíře Jan Skála s vozem VW Polo GTI. Roman Častoral s vozem Opel Astra OPC se v kotlině zapsal jako vítěz divize Super Touring Cars do 2000, ve stejné divizi vozů nad 2000 zvítězil maďarský závodník Attila Tóth s vozem značky BMW E36 M3.

Do dvoudenního programu byl zařazen i čtvrtý rallykrosový závod České trofeje historických automobilů a také devátý závod bugin KartCross Mascom Cup 2015. Diváci v trofeji historiků viděli v kotlině celkem šestnáct jezdců, prvenství v kategorii HA 4×4 získal Luboš Čížek s vozem Audi S2. V kategorii historických vozů do 1600 si prvenství ze Sedlčan odvezl Pavel Nováček a jeho vůz Suzuki Swift GTi. V kategorii nad 1600 zvítězil Jiří Matějka se Škodou Felicia. Ve vloženém závodě Kartcross Mascom Cupu 2015 zvítězil jezdec domácí stáje KM Racing Jakub Mrvka s buginou Yamaha 1600.