Utopených lidí během víkendu přibylo

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

REGION – Středočeští záchranáři zaznamenali další případ utonutí. Po mladé ženě, která se snažila v pátek přeplavat uměle vytvořené Křenecké jezero a sedmdesátiletém muži, který se utopil v Orlické přehradě, utonul v sobotu i muž v pískovně Malviny u Čelákovic. Další sobotní případ utonutí se stal také v pražské přehradní nádrži Džbán v Divoké Šárce. U mladému muže byla na vině nejen vedra, ale patrně i alkohol. Podobný případ utonutí řešili v neděli 5. července večer také táborští policisté a hasiči u rybníku Jordán.

Podle zprávy mluvčího táborské policie Miroslava Doubka zahájili policisté a hasiči pátrání po třiadvacetiletém muži, který se měl ztratit na břehu rybníku Jordán v prostoru ulice Šafaříkova v Táboře, po desáté hodině večerní. Do pátrací akce se zapojily tři hlídky policistů táborského obvodního oddělení, hlídka městské policie a profesionální i dobrovolní hasiči se čluny. Vzhledem k tomu, že na břehu byly nalezeny odložené osobní věci mladíka, byli na místo povoláni potápěči jak HZS tak i Policie ČR.

„Dle svých notně opilých kamarádů (2,5 – 3,0 promile v dechu) se měl naposledy pohybovat v okolí místního mola,“ uvedl Doubek. Tady byl také pod hladinou vody před druhou hodinou ranní potápěči nalezen. „Na místo přivolaný koroner neshledal na těle utonulého žádné známky cizího zavinění a pro přesné určení příčiny smrti nařídil zdravotní pitvu. Cizí zavinění na úmrtí muže nepotvrdilo ani na místě provedené prvotní šetření policistů. Případem se nadále zabývají policisté táborského obvodního oddělení,“ doplnil ve zprávě táborský policejní mluvčí.