Prázdninový víkend je tu, kam vyrazit?

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANSKO  – Polovina letošního roku je pomalu za námi, před námi je naopak poslední červnový víkend. Pro většinu školáků je to zároveň i první víkend prázdninový, což určitě vyrazí oslavit na pouť do Petrovic. Už v pátek 26. června se proto rozjedou všechny zábavné atrakce, které zaplnily místní náměstí. Žádná pouť se neobejde bez tancovačky, ta je v Petrovicích na programu o pátečním večeru a doprovodí ji skupina Arcus. Ve stejnou dobu sedlčanské kino uvádí český recept na ideální rodinu, dokument ‚Stále spolu‘. Sedlecké kino pak americký thriller ’96 hodin: Zúčtování‘.

Sobotní dopoledne nabídne ‚Farmářské trhy‘ na Vítkově náměstí v Prčici, odpoledne pak pestrý program jak na vodě, tak i na suchu. Na volnočasové aktivity do lomu Bořená Hora vyrazí ti, kteří milují adrenalin a také mladičkou zpěvačku Elis. Kosohoráci si zase určitě postavili víc netradičních plavidel než loni, takže o 4. ročníku ‚Kosohorských peřejí‘ se bude na co dívat a komu fandit. Hned po dojezdu posledního plavčíka startuje šestý ročník ‚Kosohorského bodláku‘. Setkání country a folkových kapel se letos koná v parku Za potokem, na pódiu se postupně vystřídají O.K., Agáve, Klikaři, Vektory, Kamilkadze, Rytmusbend, Fanda a přátelé. Závěr festivalu stejně jako loni obstará bluegrassová kapela Riding Hoppers.

Ale vraťme se ještě do Petrovic, kde v kostela sv. Petra a Pavla proběhne od pěti hodin odpoledne koncert duchovní hudby v podání pěveckého sboru Codex Temporis. Jak uvádí program zazní v něm díla J. S. Bacha, C. Monteverdiho, M. Duruflé, M. Červenky a dalších. Nedělní dopoledne bude v areálu Sedlčanské kotliny patřit tradiční burze. Oslavy vypuknou o poslední červnové neděli v Počepicích, kde místní Sokol slaví své devadesáté narozeniny a fotbalový oddíl 50 let od svého založení. Samozřejmě, že po celý víkend jsou v provozu všechna zařízení v areálu Monínec. A to včetně nového přírodního koupaliště, které je součástí areálu a bylo před týdnem otevřeno.