Tatran prohrál v Ovčárech, přesto slaví

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Ondrášovka krajský fotbalový přebor měl o víkendu na programu své poslední, 30. kolo ročníku 2014/2015. Většina zápasů se hrála v sobotu 13. června, mezi nimi i utkání Tatranu Sedlčany na hřišti Sokola Ovčáry. Na podzim Tatran doma vyhrál nad Ovčáry 1:0, před odvetou už bylo dopředu jasné, že sedlčanští fotbalisté obsadí celkově čtvrtou příčku. Pro domácí Sokol Ovčáry se stal tento zápas nostalgickým loučením s krajským přeborem. Brzy je totiž čeká sloučení s mužstvem TJ Kly a na podzim souboje v 1.B třídě.

Domácí šli do vedení už v 18. minutě Petrem Hykou, hosté ze Sedlčan za celých devadesát minut nenašli recept, jak překonat domácího gólmana. Sokol Ovčáry vs. Tatran Sedlčany 1:0 (1:0). Pro fotbalisty Ovčár tento výsledek znamenal (při prohře Suchdola  v Rakovníku) s hořkou příchutí první místo. Sedlčanští fotbalisté se tímto utkáním rozloučili také s Ondrášovka krajským přeborem. Společně s mužstvy Sokol Družba Suchdol a SK Polaban Nymburk postupují do divize.

„Sezóna 2014/2015 by měla být zapsána zlatým písmem do historie fotbalu Tatranu Sedlčany. Vždyť poprvé v historii postoupila obě naše mužstva dospělých, A muži do divize a B tým bude hrát krajskou 1.B třídu. Úspěch je o to větší že se jednalo o naše odchovance! Za to zaslouží poděkování trenéři mládeže, od přípravky až po dorost. Hlavně bych vyzvedl Pepu Matouška a Láďu Strnada. Co se týká A mužů lépe se nám vedlo na podzim, jak bodově tak herně. Zimní příprava byla hodně kvalitní, včetně soustředění v Sušici. Přesto našim hráčům na jaře svazovalo nohy pomyšlení na velký úspěch v podobě postupu. Hlavně doma se nám nedařilo a zbytečně jsme ztráceli body nerozhodnými výsledky! Naštěstí naši pronásledovatelé rovněž doma klopýtali a ve chvíli kdy nás mohli dostihnout tak prohráli. V rozhodujícím zápase doma proti Tatranu Rakovníku, kdy si vítěz zajistil jistý postup do divize, odevzdalo naše mužstvo hlavně ve druhém poločase výborný výkon a zaslouženě vybojovalo postup,“ zhodnotil sezonu Jiří Voráček, vedoucí A mužstva Tatranu.

  Šancí na góly měl domácí Tatran v první půli dost. Nedokázal je ale využít a prohrál

Zároveň nastínil přípravy na vstup do divizních soutěží: „V krátkém letním období nás čeká hodně práce, mužstvo musí zapracovat na proměňování gólových šancí, to je naše výrazná slabina! Rovněž se musí zlepšit komunikace mezi hráči, když brankář nebo stoper zavelí, je potřeba to respektovat. Dále je potřeba zlepšit obranou činnost po ztrátě míče. Příprava je už vzorně nachystána, a to včetně soustředění a přípravných zápasů. Ty se tradičně budou opět  hrát na hřišti ve Vysokém Chlumci, poprvé to bude 12. července proti Milevsku.“

.