V MMČR startovalo pouhých 13 jezdců

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Kotlina hostila o poslední květnové neděli druhý závod Mezinárodního mistrovství České republiky v rallycrossu. Kvůli nízkému počtu jezdců na startovní listině se závodilo pouze v divizích National1600 a SuperTouringCars. V případě prvně jmenované divize startovalo šest závodníků (z toho dva Rakušané), takže všichni měli už předem zajištěnou účast v finále. Vítězství v této divizi získal Jan Skála, druhý skončil Jakub Michal a třetí příčku pro sebe získal Tomáš Michal (všichni s vozy VW Polo).

V divizi SuperTouringCars čítala startovní listina sedm jmen, do finále se z rozjížděk neprobojoval pouze Havlík. Ve finálové jízdě byl nejrychlejší Roman Častoral (Opel Astra OPC), za ním dojel na druhém místě Jakub Bittman s vozem Peugeot 206 Max, třetí v pořadí byl Karel Václavík s vozem VW Golf III. Součástí nedělního odpoledne byl v kotlině i závod v Kartcross Mascom Cup a závod České trofeje historických automobilů. Startovní listina kartcrossu obsahovala sedmnáct jmen, z prvního místa se radoval domácí Jakub Mrvka, druhý dojel Jan Kuneš, třetí Michal Benda (všichni Yamaha 600).

Asi nezajímavější boje byly k vidění ve třech kategoriích historických vozidel, kde startovalo celkově jednadvacet závodníků. V kategorii vozů do 1600 zvítězil Pavel Koutný (Škoda 130L), druhou příčku obsadil Stanislav Brunát s vozem BMW 1600, třetí skončil František Soukup (Škoda 130RS). V kategorii nad 1600 se stal vítězem Jiří Matějka (Škoda Felicia) před druhým Václavem Halounem (VW Golf III), pro třetí místo si dojel Libor Gut s vozem Ford Eskord RS 2000. V nejsilnější kategorii historiků 4×4 startovali tři jezdci, kteří ve finále dojeli v pořadí Luboš Čížek (Audi Coupe), Petr Koutný (Ford Escort RS), Petr Čada (Audi Coupe 2.3).