Tatran v Jílovišti skóroval jen z penalty

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

JÍLOVIŠTĚ  – Ondrášovka krajský fotbalový přebor měl o posledním květnovém víkendu na programu 28. kolo. Polovina zápasů se hrála v sobotu 30. května, druhá pak v neděli. Mezi sobotní zápasy patřilo i utkání Tatranu Sedlčany na hřišti v Jílovišti. S mužstvem TJ Jíloviště se sedlčanští fotbalisté v poměrně krátké době utkali už potřetí. Začátkem listopadu dokázali v 13. kole krajského přeboru Jíloviště doma jasně porazit 3:0, v osmifinále letošního AGRO CS Poháru SFKS však na domácím stadionu Jílovišti v dubnu podlehli 1:2. Devátý tým průběžné tabulky byl i v sobotu úspěšnější, kdy Tatran přes řadu šancí dokázal skórovat jen z penalty. TJ Jíloviště vs. Tatran Sedlčany 2:1 (1:0).

Obě mužstva vsadila v úvodu zápasu na otevřený fotbal, mírná převaha v této části hry byla na straně hostů. Tatran prvně zahrozil v 20. minutě z trestného kopu. Domácí gólman však stačil střelu kolem zdi nohama v pádu vykopnout. Také v dalším minutách hosté několikrát ohrozili domácího branku, ale bez konečného efektu. A tak to byli domácí, kteří v 32. minutě po rohovém kopu a hlavičce nabíhajícího Bezpalce otevřeli skóre. Hned z následného rozehrání ze středu hřiště mohl Tatran vyrovnal, ale domácí gólman byl opět pozorný. V 41. minutě si za faul vysloužil hostující Němec žlutou kartu a následně musel Capouch v brance Tatranu řešit nepříjemný vysoký centr mířící do branky. Zbytek první půle už žádnou šanci ani na jedné straně nepřinesl. Domácí v prvním poločase vytěžili z minima maximum.

Tatran začal druhý poločas tradičně rozpačitě, takže v 49. minutě musel Capouch znovu zasahovat, kdy nepříjemná střela po zemi mířila k jeho pravé tyči. O pět minut později však Capouch podruhé lovit míč ze sítě své branky. Kapituloval po rychlém útoku do otevřené obrany hostů a centru na volného hráče na pravé straně. Křížnou střelou k zadní tyči jej překonal domácí Janoušek. Hráči Jíloviště po tomto gólu ještě více ožili, takže mnoho prostoru sedlčanským fotbalistům ke hře nedávali. V 65. minutě vystřídal Řeháka v mužstvu hostů Sirotek a hráči Tatranu vyrovnali hru a zvýšili tah na branku. Hostující hráči si postupně vypracovali několik slibných šancí, ale vždy v jejich závěru scházela ve vápně přesná přihrávka. V 85. minutě odpískal hlavní rozhodčí Leška domácím nedovolenou hru ve vápně, z následného pokutového kopu snížil na konečných 1:2 kapitán hostů Pešek. „Opět musíme konstatovat že jsme si zápas prohráli vlastníma chybami a neproměňováním gólových šancí. Bojovnost se nedá našim hráčům vyčítat, ta tam byla,“ řekl Jiří Voráček, vedoucí mužstva Tatranu.