Lídr nijak neoslnil, na Tatran to stačilo

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

KUTNOHORSKO – Jarní část Ondrášovka krajského přeboru měla o třetím květnovém víkendu na programu kompletní 26. kolo. Fotbalisté Tatranu Sedlčany po dvou utkáních na svém stadionu v něm nastoupili v sobotu 16. května venku proti mužstvu Sokola Družba Suchdol. Fotbalisté Suchdola jsou v krajském přeboru nováčci, přesto jim v průběžné tabulce patří první příčka. Na podzim byl úspěšnější Tatran, který doma vyhrál 3:1. Tatran k jarní odvetě přijel bez několika hráčů základní sestavy, gólové šance si vypracoval, ale ani jednu nevyužil. Sokol Družba Suchdol vs. Tatran Sedlčany 2:0 (0:0).

Obě mužstva začala utkání opatrně, jak se dalo očekávat herní převaha byla na straně domácích. Hosté se dostávali na půli domácích dlouhými centry, ale tady míče často nepřesnými přihrávkami ztráceli. Domácí prvně zahrozili v 11. minutě, ale jejich střela těsně minula branku Tatranu. Gólman Capouch se vyznamenal v 17. minutě, kdy vyběhnutím zlikvidoval domácím gólovou šanci. V další části sedlčanští fotbalisté vyrovnali hru v poli a v 30. minutě zaznamenali první střelu na branku Suchdola. O pět minut později dostal od rozhodčího Vyhnala za faul žlutou kartu domácí Janovský, v 43. minutě za stejný prohřešek i hostující Ségl. O poločase šla mužstva do kabin za stavu 0:0.

Na začátku druhé půle obdržel v 50. minutě žlutou kartu domácí Svoboda, o tři minuty později šli domácí do vedení. Autorem gólu po dlouhém centru byl Kacafírek, který si v tomto ročníku přeboru připsal už 31. vstřelenou branku. Od 57. minuty hráli domácí v deseti, když za druhou žlutou kartu byl vyloučen Janovský. Přesto fotbalisté Tatranu to nedokázali zužitkovat. Problém jim dělala přesná přihrávka a také nevyužití šancí ke vstřelení vyrovnávacího gólu. Naopak to byli domácí, kteří z ojedinělého protiútoku v 69. minutě zvýšili Linhartem na 2:0. V 79. minutě hostující Dvořák vyfasoval žlutou kartu, o minutu později ji obdržel i Matoušek. Podobně potrestán byl za faul v 85. minutě další hráč Tatranu Vystyd, následný trestný kop domácích šel nad branku. Když v 87. minutě chytil hostům další přesnou střelu domácí gólman, bylo o druhé jarní prohře Tatranu definitivně rozhodnuto.

  Šancí na góly měl domácí Tatran v první půli dost. Nedokázal je ale využít a prohrál

„Trenér Láďa Šach musel před důležitým zápasem řešit složitou situaci s absencí hráčů. Chyběli pro zranění Lípa, Bartoš,Janoušek, pro pracovní povinnosti chyběl Němec, kvůli maturitě Sůsa a stop za žluté karty měl kapitán Pešek. Trenér oslovil další hráče B mužstva, bohužel i ty se mu omluvili pro různé povinnosti. Škoda že jsme k důležitému zápasu nemohli odjet v plné síle, možná, že bychom nepřijeli s prázdnou. Ale přesto je potřeba hráče pochválit, rozhodně ostudu neudělali,“ řekl vedoucí mužstva Tatranu Jiří Voráček.