Áčko doma ani napočtvrté nezvítězilo

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Ondrášovka krajský fotbalový přebor pokračoval o víkendu 22. kolem. Už sobotní zápasy přinesly řadu překvapivých výsledků a zaváhání favoritů. Překvapila především domácí remíza lídra přeboru Ovčár s Berounem, stejně tak prohra druhého Nymburku v Rakovníku. Tyto výsledky nahrávaly fotbalistům Tatranu Sedlčany, kteří hostili v neděli 19. dubna SK Rejšice. Na podzim si Tatran přivezl z Rejšic porážku 2:3, v nedělní jarní odvetě byli domácí lepší jen v prvním poločase. Tatran Sedlčany vs. SK Rejšice 1:1 (1:0).

První vážnější akce domácích přišla v 6. minutě, kdy po úniku po levém křídle a centru skončila střela na rukavicích hostujícího brankáře. Téměř shodnou akci předvedli domácí v 12. minutě, tentokrát však Soldát netrefil hlavou branku. Domácí gólman Capouch musel řešit první vážnější situaci až v 18. minutě. O minutu později dostal hostující Maňas žlutou kartu za faul a domácí znovu zahrozili z následné standardní akce. V 24. minutě zahrávali domácí zprava další trestný kop, centrovaný míč skončil v klubku hráčů a následnou přihrávku proměnil v úvodní gól utkání Senft – 1:0. Hosté od obdržené branky zvýšili aktivitu a několikrát nebezpečně zahrozili. V 39. minutě se vyznamenal gólman Capouch, když konečky prstů vyškrábl zprava centrovaný míč na volného hráče před svou brankou. Domácí měli další velkou šanci v  42. minutě, ale střela zblízka šla nad branku.

Druhý poločas začali domácí hráči dost vlažně a 47. minutě měli velké štěstí, když střela z kopačky hostů šla těsně mimo branku. Také v dalším minutách byli hosté podstatně aktivnější a zároveň i tvrdší. Vytěžili z toho však jen dvě žluté karty, které dostaly za fauly od rozhodčího Suchého. V 59. minutě se dostal zleva do šance Lípa, ale jeho slabou střelu hostující gólman lehce kryl. O minutu později nejprve musel zasahovat znovu Capouch, hned nato hosté trefili tvrdou střelou pravou tyč. Tatran v těchto chvílích vůbec nehrál dobře, když už se některý z hráčů dostal na dostřel branky hostů, počínal si hodně zbrkle a nepřesně. Zbrkle si však nepočínali hosté, kteří po centru zprava téměř od brankové čáry vyrovnali v 69. minutě hlavičkou Maňase stav na 1:1. Závěr zápasu byl hodně nervozní, v 83. minutě byl vyloučen hostující Jon a následně v 88. minutě dostal žlutou kartu rejšický Kučera. Zoufalý nápor domácích v tříminutovém nastavení vyšel naprázdno, i když k vítěznému gólu měli blízko.