Odveta se nezdařila, Tatran jen plichtil

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

SEDLČANY – Za příjemného slunečného počasí odstartovala o víkendu jarní část fotbalového Ondrášovka krajského přeboru. Už úvodní čtyři sobotní zápasy ukázaly, že nikdo nemá zatím nic jistého a fanoušci se tedy mají v následujících čtrnácti kolech určitě na co těšit. Nejprve v dopoledním zápase vyhrál doposud třetí Nymburk na Spartaku Příbram 2:1, odpoledne druhý Suchdol porazil po podzimu vedoucí Ovčáry 3:1. Rázem se tak na čele vytvořila tříčlenná skupina mužstvem, s téměř shodným počtem bodů. Bodově se mohlo přiblížit k této trojici jedno z mužstev, která se utkala v neděli 8. března na městském stadionu v Sedlčanech. Pátý Tatran tu hostil čtvrtou Hostouň a po debaklu 0:6 na podzim, ji měl v v odvetě co oplácet. Před návštěvou téměř tří stovek diváků se nehrál moc líbivý fotbal, domácí působili nervózně a hra se jim nedařila. Tatran Sedlčany vs. Sokol Hostouň 1:1 (1:1).

První poločas začali mnohem aktivněji domácí, kteří také v 5. minutě prvně ohrozili branku hostů. Do 25. minuty měli domácí další dvě dobré šance, ale obě spálili. O minutu později si domácí Pešek vysloužil žlutou kartu, další žlutá padla v 30. minutě, potrestaným byl domácí Brotánek. Po ojedinělém útoku hosté v 32. minutě kopali rohový kop a zásluhou dobře postaveného Buranta se ujali vedení. O minutu později padly dvě žluté karty, na každé straně po jedné. Domácím v těchto minutách chyběla přesnost přihrávek, hosté se naopak začali víc tlačit do vápna, V poslední desetiminutovce první půle se hra víc přiostřila, hlavní rozhodčí Žáková to zatím řešila jen domluvou. Domácí vyrovnali po předchozí šanci a následném faulu v pokutovém území v 45. minutě z penalty. Úspěšným exekutorem byl kapitán Petr Pešek.

  Šancí na góly měl domácí Tatran v první půli dost. Nedokázal je ale využít a prohrál

Druhá půle začala útokem domácích a následnou strkanicí před brankou hostů. Byla z toho další žlutá karta na straně domácích, tentokrát ji dostal Haas. V 53. minutě padla další další žlutá, za faul na pronikajícího hráče ji dostal Senft. Domácí v těchto minutách nehráli dobře, hosté působily daleko sebejistěji. V 59. minutě se domácím naskytla po samostatném úniku po levé straně šance, ale útočník v rozhodující chvíli uklouzl na malém vápně. Také další brejk, tentokrát po pravé straně, domácí nevyužili. V 62. minutě došlo na straně domácích k dvojímu střídání, Senfta nahradil Sirotek a Dvořáka Bartoš. O minutu později dostal žlutou kartu také hostující Zachariáš. Brankář hostů se vyznamenal v 68. minutě, když vytáhl prudkou střelu z pravé strany na roh. Fotbal se v poslední čtvrthodince začal z hrbolatého trávníku vytrácet, kromě žluté karty a střídání na obou stranách, diváci už mnoho zajímavého neviděli.