Kraj pošle do Sedlčan finanční odměnu

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

STŘEDNÍ ČECHY – Devět středočeských obcí, které se umístily v čele soutěže ve sběru drobného elektrozařízení, dostanou od kraje finanční odměny. Vyhodnocení loňské soutěže a peněžní dary schválili zastupitelé kraje 23. února letošního roku. Soutěž se konala ve spolupráci se společností Asekol v rámci projektu „Rozvoj sběru použitých elektrozařízení mezi Středočeským krajem a akciovou společností Asekol. Společnost zajišťuje sběr, dopravu a recyklaci vysloužilých elektrospotřebičů.

„Soutěž byla určena pro všechny obce Středočeského kraje s cílem zvýšit třídění a sběr elektroodpadu. Hodnotilo se sebrané množství na člověka ve třech kategoriích podle celkového počtu obyvatel. Města nebo obce, které se umístily na 1. až 3. místě každé kategorie, obdrží dar ve výši 30, 20 a 10 tisíc korun,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí a zemědělství Marek Semerád (ČSSD).

Odměna ve výši 30 000 korun náleží obci Kamenné Žehrovice na Kladensku a dále městům Sedlčany a Čáslav. Na druhém místě a s dvacetitisícovou odměnou skončila obec Dolany na Mělnicku, obec Kamenice na Praze-východ a město Mělník. Třetí se umístila obec Chaloupky na Berounsku, Zeleneč na Praze-východ a město Beroun, které dostanou po 10 000 Kč.

Autor/zdroj: Středočeský kraj