Kam o víkendu? Na dozvuky masopustu

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

REGION – Tytam jsou časy, kdy úderem masopustní úterní půlnoci skončily všechny světské radovánky a lid se začal v tichosti a pokoře chystat na dobu Velikonoc… Znamená to jediné: Také o tomto víkendu na některých místech vyjdou opožděné masopustní průvody, jinde se zase bude tančit a plesat ostošest. V pátek sedlčanské kino uvádí americký akční film Lucy. Komu by se nechtělo do kina, může jít fandit na zimák, hrají se tu dva zápasy hokejového poháru. Také Dublovičáci mají v pátek jasno: Jde se na Hasičský ples, kde hraje Ešner band. Počasí se má pomalu přibližovat k jaru, je tedy také nejvyšší čas si o víkendu užít lyžovačky na Monínci. Každopádně je nutné v pátek večer nezapomenout na Dark Snow Monínec 2015. Vždyť na osvětlené sjezdovce se jede čtvrtý ročník nočního závodu ve sjezdu!

Kdo si užil v minulých týdnech málo masopustu, má v sobotu možnost ještě ve Vysokém Chlumci a premiérově ve Vojkově. Na obou místech vycházejí odpoledne maškarní průvody. Do maškarního se převléknou večer také na svůj ples hasiči v Přestavlkách, stejně tak maškarní ráz má mít i ples v Luhách. Další ples pořádají hasiči v Nechvalicích, sedlčanským maturantům jsou místní sály malé, takže svůj ples pořádají v Benešově. Hokejoví fanoušci mají možnost „plesat“ na zimním stadionu, kde hraje navečer Tatran s Neratovicemi. Hned po mistráku se hrají další dva zápasy jubilejního 10. pohárového ročníku.

A co děti? Těm bude v neděli odpoledne patřit divadelní sál v kulturáku a známá pohádka Princezna se zlatou hvězdou na čele. Klasickou výpravnou pohádku s písničkami na motivy Boženy Němcové přiváží do Sedlčan osvědčená Divadelní společnost Julie Jurištové. Také v neděli, stejně jako den před tím v sobotu, je zimní stadion v odpoledních hodinách otevřen veřejnosti k bruslení. Po bruslení si přijdou na své opět fanoušci tří okolních hokejových týmů, a to z Kňovic, Chlumu a Křepenic. Na zimáku totiž tyto týmy hrají svá další pohárová utkání.