‚A‘ Tatran sehrál první přípravný zápas

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

REGION – Fotbalisté Tatranu Sedlčany sehráli první přípravný zápas před pomalu se blížící jarní částí krajského přeboru. Soupeřem jim bylo v sobotu 31. ledna na umělém trávníku příbramského areálu mužstvo ligové juniorky 1.FK Příbram. Fotbalisté Tatranu Sedlčany v prvním utkání letošního roku podali proti kvalitnímu soupeři dobrý výkon a za hustého sněžení prohráli nejtěsnějším rozdílem 1:2 (0:1).

Od začátku se hrálo ve vysokém tempu a domácí měli častěji míč na kopačkách. Hráči Tatranu domácí fotbalisty výborně napadali a tak je nepouštěli do šancí. Jediný gól v prvním poločase padl v 38. minutě po zaváhání sedlčanské obrany Obránci nechali ve čtverci samotného hráče Příbrami, pro kterého nebyl problém skórovat. Tatran vyrovnal v 60. minutě Řehákem z trestného kopu. Vítěznou branku vstřelili domácí se štěstím, když gólmanovi Mošničkovi vypadl míč z ruky před dobíhajícího hráče a ten pohodlně skóroval.

V první půli hrál Tatranu v sestavě: Capouch, Lípa, Řehák, Brotánek, Ségl, Soldát, Senft, Matoušek, Dvořák, Haas a Němec. V druhém poločase nastoupil do branky Mošnička, do pole přišli Šťovíček, Sirotek a Pudil. „Na kluzkém terénu se hrál pěkný fotbal, naši hráči podali proti kvalitnímu soupeři dobrý výkon,“ zhodnotil zápas vedoucí mužstva Jiří Voráček. Další přípravné zápasy hraje Tatran 8. února na Spartaku Příbram, 14. února ve Voticích, 21. února v Milevsku a závěrem 1. března v Benešově. „K prvnímu mistrovskému zápasu nastoupíme v neděli 8. března doma proti Hostouni,“ dodal Voráček.