Veletrh lákal turisty do středních Čech

Tento článek je starší jednoho roku, jeho obsah tak nemusí odpovídat současnému stavu

REGION – Středočeský kraj se od čtvrtka 15. do neděle 18. ledna zúčastnil brněnského veletrhu cestovního ruchu Regiontour 2015. Kraj lákal návštěvníky veletrhu expozicí s podobou imaginárního hradu obklopeného naučnou stezkou, na které mohli poznávat krásy středních Čech. Středočeský kraj se na veletrhu představil společně s dalšími deseti spoluvystavovateli. Byli jimi Muzeum T. G. M. Rakovník a Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy, a dále Kutnohorsko, Mníšecko, Region Pošembeří, Mladoboleslavsko, Informační centrum Kolín a zámek Liblice.

K návštěvě veletrhu lákal také samostatný stánek Sdružení obcí Sedlčanska a města Příbram a také stánek s expozicí Zlatého pruhu Polabí. Regiontour nabízel zážitky i pro labužníky. Ti mohli ochutnat sýry ze Sedlčan, sýr Popelák, šternberské koláčky nebo šunku, džemy, bylinkové nebo medové produkty. K ochutnání bylo připravené pivo z Benešova, mošty z Tuchorazi, vína z Mělníka a Kutné Hory nebo pálenka z Břežan. Děti si pak vyzkoušely těžbu stříbra.

„Regiontour je výbornou příležitostí, jak Středočeský kraj přiblížit lidem z celé republiky. Máme nepochybně co nabídnout – přes 400 hradů a zámků, přes 9 000 kulturních památek. Mimo vlastního historického dědictví má kraj i živou kulturu, která dokáže pohltit jak milovníky folkloru, country nebo i vážné hudby, divadla nebo tance,“ komentoval nabídku středočeský radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek. Součástí veletrhu byl i bohatý doprovodný program.

Autor/zdroj: Středočeský kraj